huurders in actie tegen maatregelen

“De verhuurdersheffing die het Rijk in het regeerakkoord aankondigt, begint in 2013 en loopt in 2017 op tot 2 miljard euro per jaar,” zegt beleidsmedewerker Tom van der Holst namens de beide huurdersverenigingen. “Dat is ongeveer 900 euro per huurhuis. Het is dus een verkapte huurbelasting die op het bordje van de huurders terechtkomt. De verhuurders houden aan deze extra huurinkomsten niks over, omdat deze regelrecht naar het Rijk gaan.”

Verhuurders zullen volgens Van der Holst op deze manier geen geld overhouden voor nieuwbouw, renovatie, energiebesparing of wijkaanpak. “De gigantische huurverhogingen gaan de huurders honderden euro’s per jaar kosten. De maatregelen treffen huurders en woningzoekenden keihard.” Om te protesteren tegen deze maatregelen roept de Nederlandse Woonbond alle huurders en woningzoekenden in Nederland op zich tegen de voorgenomen maatregelen te verzetten. Ze kunnen dit doen door een petitie te ondertekenen die wordt aangeboden in Den Haag.

Verenigd Huurbelang en Twee Onder Eén Kap scharen zich achter de actie Huuralarm van de Nederlandse Woonbond. Zij roepen alle huurders en woningzoekenden in Ommen, Dalfsen, Staphorst en omstreken op de petitie te ondertekenen. Dit kunnen ze doen via de VHB-website eerstehulpbijhuren.nl of via www.tweeondereenkap.nl . Huurders en woningzoekenden die niet over internet beschikken kunnen na het maken van een afspraak ook terecht op het kantoor van VHB in woonzorgcomplex Nijenhaghen aan de Patrijsstraat 2A in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.