han noten wil niet fuseren

“Nee, wij gaan niet fuseren.” Han Noten is heel duidelijk, wat er ook in het regeerakkoord staat over het samenvoegen van gemeenten, als het aan Dalfsen ligt komt er geen grote Vechtdalgemeente. “Als het gaat om bestuurlijk werk, contact met de inwoners en de openbare orde heeft Dalfsen een prima omvang. Het is niet verstandig om te fuseren met één partij, je moet samenwerken met de partner waar je wat aan hebt op dat punt.”

Op sommige gebieden werken wij samen met Staphorst en Zwartewaterland, wij willen ons aansluiten bij shared service centre, waar de ict en inkoop van de provincie, Zwolle en Kampen gezamenlijk geregeld wordt, wat betreft politie en brandweer, marketing en ruimtelijke ordening werken we samen met Ommen en Hardenberg en over de horeca met Ommen. Er is dus al heel veel samenwerking. Wij willen met heel veel partijen alles doen.” Volgens Noten is het fuseren van gemeenten de verkeerde oplossing voor het verkeerde probleem. Een kanttekening zet hij wel: hij sluit het niet voor eeuwig uit.

Over de verdere inhoud van het regeerakkoord wil Noten niets zeggen: “Ik ga daar als burgemeester niet over. Maar het is fijn dat het er is; duidelijkheid is van belang voor gemeenten.” Hij doelt daarmee op het decentraliseren van de Wet werken naar vermogen en de AWBZ. De decentralisatie was al voorgesteld door het vorige kabinet, maar door de val van Rutte I ging het niet door. “Daardoor was er veel onduidelijkheid. We zijn dus dankbaar voor het feit dat het regeerakkoord er is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.