groots kerstfestijn in dalfsen

Het Dalfser Kerstfestijn is de allesomvattende naam voor het Moonlightshoppen op vrijdagavond 14 december en de Kerstmarkt die op zaterdag 15 december zal plaatsvinden.

Ondernemend Dalfsen en de R.K.Parochie, zijn een nog intenser samenwerkingsverband aangegaan, wat erin geresulteerd heeft dat alle activiteiten in de Prinsenstraat, de Wilhelminastraat en rondom de PKN Kerk zijn geconcentreerd. Alleen de verkoop van de Kerstbomen vindt gewoontegetrouw plaats voor de R.K.Kerk. De vrijdagavond zullen de kramen en blokhutten in Kerstsfeer getooid door het dorp staan, het gedempte licht, de prachtige tenten van de RK Parochie op het Kerkplein.

De arrenslee rijdt rond, de Kerstman loopt rond deelt iets lekkers uit, een draaiorgel waaiert haar Kerstklanken over Dalfsen, de midwinterhoornblazers versterken het wintergevoel en in de straten treedt het popkoor 4everYoung op. Ondertussen verkoopt Excelsior haar oliebollen, de Ambelt de producten van hun leerlingen met een beperking en Oost Europa en Stichting Kinderhulp hopen dat u in deze tijd ook aandacht voor het goede doel heeft. Dit zijn allemaal voorbeelden van wat samenwerking te weeg kan brengen.

De gezamenlijke ondernemers laten het publiek op zijn of haar specifieke wijze kennismaken met datgene wat dit jaar de Kerst zo warm en knus kan maken. De winkels zijn allemaal geopend tot 22.00 uur

Er staat een informatiestand van de gezamenlijke Kerken.

Op de zaterdag gaat de Kerstmarkt gewoon verder. De Dalfser Ondernemers hebben die morgen alweer hun winkels geopend. De verschillende scholen versieren bomen en de school met de mooist versierde boom krijgt aan het einde van de zaterdag een prijs. Op de zaterdagavond treedt in de PKN Kerk het koor Soli Deo Gloria op en om 16.30 uur is er een winterconcert in de R.K.Kerk met medewerking van het salonorkest Spoom en het koor Young spirit. Kaarten zijn in de voorverkoop bij schoenmakerij Hak-in te koop voor 5 euro.

Binnen de omheining van de PKN Kerk- staat de wensboom, de eerste wens zal worden opgehangen door voorgangers van de PKN Kerk en van de RK Kerk, allemaal onder het kopje ‘oecumene brengt ons dichter bij elkaar’. De meest aansprekende wens wordt op zaterdag om 15.00 uur bekend gemaakt en daaraan zal onder meer in de pers ruimschoots aandacht worden besteed. Ook zijn de Dalfser scholen benaderd om hun kerstversiering in de diverse bomen die verspreid staan in het centrum van Dalfsen te hangen.

Overdag is er een springkussen voor de kinderen en is er een straattheateract te zien. Ondernemend Dalfsen is van mening, dat de gezamenlijkheid ook tot uitdrukking kan komen in het deelnemen van particulieren aan dit Kerstfestijn. De kosten van een kraam of blokhut voor deze twee dagen zijn via de mail op te vragen bij contact@ondernemenddalfsen.nl . Voor wie alvast een indruk wil hebben: op YouTube heeft Klaas Jan Askes een impressiefilmpje Dalfser Kerstfestijn geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.