Home / archiefcentraal / gevolgen economische crisis zichtbaar in dalfsen

gevolgen economische crisis zichtbaar in dalfsen

De economische crisis laat ook in Dalfsen zijn sporen na. Dat blijkt uit de cijfers die de afdeling Financiën en Belastingen van de gemeente onlangs presenteerde. Zo is het aantal lopende ww-uitkeringen flink gestegen en het aantal bouwaanvragen duidelijk gedaald, sinds de afdeling in 2008 begon met het volgen van de cijfers.

“Het is niet eenvoudig om de gevolgen van de macro-economische ontwikkelingen voor Dalfsen te duiden,” zo staat in de inleiding van het rapportje te lezen. “Vanaf medio 2008 volgen wij enige kengetallen die in meer of mindere mate worden beïnvloed door de economie. Bij het interpreteren van deze kengetallen moet echter wel de nodige voorzichtigheid worden betracht. Voor een gemeente van deze omvang kunnen incidentele gebeurtenissen namelijk een grote invloed hebben op deze cijfers.” Toch kunnen de getallen over bijvoorbeeld de ww-uitkeringen, het aantal schuldhulpverleningen en de binnengekomen bouwaanvragen volgens de schrijvers een indicatie geven over de situatie in de gemeente.

Het aantal lopende uitkeringen voor werklozen is sinds 2008 gestaag gestegen van 173 in het tweede kwartaal van 2008 tot 395 begin 2012. Daarop daalde het aantal weer licht tot 373 medio 2012. Omdat de werkloosheid doorgaans rond december piekt is dat niet verrassend, maar de daaropvolgende daling is minder en gaat langzamer dan normaal. Het aantal intakes voor schuldhulpverlening is minder eenduidig. Dit cijfer schommelt de laatste jaren tussen de nul en zeven intakes per kwartaal. Ook het aantal binnengekomen bouwaanvragen schommelt, maar neemt sinds 2008 wel gestaag af.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.