Home / archiefcentraal / exel kan afgeslankt verder

exel kan afgeslankt verder

Al vlot na het faillissement meldden zich bij curator Dignus Meulenberg verschillende gegadigden om het bedrijf – deels – over te nemen. Uit deze gesprekken kwam het bedrijf Hardeman en van Harten Materieel en Beheer BV uit Lunteren het best naar voren als overnamekandidaat. “Zij maken de doorstart mogelijk,” zegt Sanne Koster, medewerker van Meulenberg. “Het bedrijf blijft gewoon in Lemele en ook de huidige eigenaar Anton Exel wordt daar gewoon bij betrokken.”

Exel had zeventig werknemers, die direct ontslag kregen. Twintig van hen zijn vrijdag weer aan het werk gegaan. “Deze zullen opgelucht zijn, maar voor een grote groep mensen die al jarenlang aan het bedrijf verbonden was breekt een onzekere tijd aan,” aldus de directie. Exel richt zich nu in eerste instantie op het afronden van de lopende projecten en zich in de toekomst blijven richten op alle voorkomende werkzaamheden, zoals dit ook in het verleden het geval was.

Exel werd opgericht in 1964 en werd vooral bekend door stallenbouw in de agrarische sector. Exel Lemele Bouwgroep bestaat uit drie delen: Exel’s Aannemingsbedrijf Lemele, Exel Lemele Projectontwikkeling en Tiimmerfabriek Tifa Lemele. Die laatste twee waren niet failliet en draaien dus gewoon door.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.