erelid post draagt voorzittershamer over aan meijerink

Tineke Meijerink is de nieuwe voorzitter van Volleybalvereniging Flash. Meijerink ontving tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging de voorzittershamer uit handen van aftredend voorzitter Theo Post. Ruim twintig jaar lang is Theo Post actief geweest in het bestuur van de Nieuwleusense volleybalvereniging. Iedere keer op een andere positie en met als kers op de taart het voorzitterschap. Post vindt het nu genoeg geweest en draagt zijn stokje over.

Theo Post begon zijn carrière in 1985 bij de volleybalvereniging Flash als spelend lid. Later combineerde hij dit met het trainerschap en daarna kwamen de vele commissies een beroep op hem doen , taken die hij met veel plezier vervulde. Vanaf 1990 had hij zitting in het bestuur om uiteindelijk dit de laatste zes jaar te bekronen met het voorzitterschap.

Theo Post traint nog wekelijks op de woensdagavond en speelt nog iedere zaterdag competitie met veel plezier in het vierde herenteam van de vereniging. Post geeft aan dat hij zich 27 jaar lang met hart en ziel voor de vereniging heeft ingezet en vindt het nu tijd om de voorzittershamer over te dragen aan een nieuwe kandidaat.

In de zomer van 2012 hebben de overige bestuursleden hun ogen en oren open gehouden en gezocht binnen de vereniging naar een nieuwe voorzitter. Hun grootste wens was een (tweede) vrouwelijk bestuurslid. Als argument hanteerden ze hiervoor het feit dat vrouwen het grootste aandeel hebben in het ledental en dat de mannen de stoelen bezet houden in de diverse commissies en het bestuur. Het bestuur is geslaagd in haar missie. Uiteindelijk is Tineke Meijerink bereid gevonden de voorzittersrol binnen Flash op zich te nemen. Ze is al jaren actief volleybalster binnen de vereniging en een bekend gezicht in Nieuwleusen. In haar dagelijks werk is zij locatie-directeur aan het Agnieten College in Nieuwleusen.

Tineke heeft een warme relatie met de volleybalvereniging Flash. Ze vindt het een hele eer dat ze voor deze taak gevraagd is. Een vereniging die prestatie gerichte doelstellingen heeft, duidelijke beleidslijnen uitzet, goede trainers benoemt, enthousiaste vrijwilligers in het bestuur heeft; kortom een vereniging waarin zij graag haar taak in uitvoert.

Tijdens de algemene ledenvergadering was de taak van het bestuur om de overige leden op de hoogte te brengen van het aftreden van Theo en Tineke voor te stellen als kandidaat-voorzitter. Om de jarenlange bijdrage van Theo Post aan de vereniging niet ongezien voorbij te laten gaan, heeft het bestuur gemeend om hem als erelid van de vereniging voor te dragen. De algemene ledenvergadering kon instemmen met deze voordracht en onder een staande ovatie werd Theo Post benoemd tot erelid van de vereniging. Post was duidelijk overdonderd en blij verrast met deze titel en sprak zijn dank uit voor deze vorm van waardering. De aanwezige leden hebben maandagavond allen ingestemd met de benoeming van de tweede vrouwelijke voorzitter in de historie van Flash en wensten Tineke Meijerink na afloop van de vergadering veel succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.