energiebespaardag bij groen

In ieder huishouden neemt het energieverbruik nog altijd toe. Computers die de hele dag aan staan, flatscreen TV’s en andere apparaten vreten een hoop energie. Tel daarbij de energiebelasting die vanaf 1 januari 2013 omhoog gaat en de energiekosten rijzen de pan uit.

Kies daarom voor milieuvriendelijke groene energie die uiteindelijk geld oplevert. De mogelijkheden zijn 17 november op de Energiebespaardag in Ommen te zien. Op deze dag worden diverse energiezuinige en innovatieve producten getoond. Natuurlijk zijn er diverse typen zonnepanelen te zien. Profiteer als particulier nu nog van de subsidie van de overheid op zonne-installaties. Daarnaast is er flink voordeel te behalen met een nieuwe HR CV-ketel. Een nieuwe ketel levert merkbare winst op, doordat de energierekening omlaag gaat.

Snelle winst is er ook te scoren, want op de Energiebespaardag zijn zonnepanelen en Nefit CV-ketels extra scherp geprijsd. Bovendien word er onder de bezoekers die op deze dag een nieuwe CV-ketel of set zonnepanelen aanschaffen een gratis Nefit CV-ketel en een set zonnepanelen verloot. Dit zijn lang niet de enige oplossingen om energie te besparen. Ook voor energiezuinige (LED) verlichting, warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en subsidies kunnen particulieren en bedrijven bij Groen terecht.

Bijzonder is de onthulling van één van de eerste laadpunten voor elektrische auto’s in de gemeente Ommen. Installatietechniek Groen is dealer van deze systemen en gaat onder meer hun eigen elektrische auto bij het laadpunt opladen. De elektrische auto staat symbool voor de duurzame tour die het bedrijf volgt. Niet voor niets werd de Ommer onderneming deze zomer uitgeroepen tot het groenste bedrijf van de regio.

De aloude showroom werd drie jaar geleden omgedoopt tot ‘duurzaamheidscentrum’. Met vooral oplossingen en comfort in plaats van producten. Vakantiehuisjes met op afstand bedienbare energiesparende Cv-ketels. Bedrijven, scholen en stallen met zonnepanelen voor zowel stroom als warm water, aardwarmte systemen, gesaneerde asbestdaken met zonnepanelen, woningverwarming door koeienmelk. Het zijn enkele voorbeelden van duurzame oplossingen die Installatietechniek Groen in Ommen de afgelopen jaren in de regio realiseerde.

Verder geeft het bedrijf advies over hoe energie te besparen valt middels het inregelen van de installatie en het besparen van elektriciteit. Daarmee weet Groen ondernemers, instellingen en particulieren te inspireren aantoonbaar energiezuiniger te leven. Ook ondersteunt het bedrijf hen hierin. De duurzame installateur staat initiatieven bij in het gezamenlijk aanvragen van subsidie. Dit heeft geresulteerd in 750 zonnepanelen in Buurtschap Ommerkanaal en in een project met 3200 zonnepanelen voor bedrijven in Ommen.

Betrokkenheid bij het milieu begint al bij de jeugd. Zo voorzag Groen twee basisscholen in de Gemeente Ommen van zonnepanelen en werden de leerlingen met een lespakket bewust gemaakt van het gebruik van alternatieve energiebronnen. Maar ‘een goed milieu begint ook bij jezelf’ en dus startte Groen onlangs met het optimaliseren van de afvalstroom binnen het bedrijf. Met een ‘afvalstraat’ worden restproducten weer verwerkt waardoor er minder grondstoffen nodig zijn voor het produceren van nieuwe producten.

Kom op zaterdag 17 november tussen 10.00 en 16.00 uur naar het duurzaamheidscentrum aan de Patrijsstraat 3-5 in Ommen. De onthulling van het laadpunt voor elektrische auto’s vindt plaats om 10.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.