Home / archiefcentraal / eigenaren jumbo vullen elkaar goed aan

eigenaren jumbo vullen elkaar goed aan

In januari van dit jaar werd de Jumbo aan de Markt in Ommen geopend, nadat deze formule de Super de Boer had vervangen. Sinds 8 oktober is de winkel als ‘franchise’ in handen van Epskamp en Heemskerk. “Als franchise-ondernemer heb je de vrijheid om zelf invulling aan je winkel te geven,” vertelt Epskamp. “Met betrekking tot het assortiment kun je inspelen op de wensen van je klant, je kunt zelf keuzes maken over bijvoorbeeld sponsoring en je hebt meer vrijheid om samenwerking te zoeken met andere ondernemers. Daar gaan we dus ook zeker gebruik van maken.”

Epskamp en Heemskerk introduceerden bijvoorbeeld een persmachine voor sinaasappelen, waar klanten zelf hun sinaasappelsap kunnen maken. Ook de koffietafel, waar mensen met een krantje rustig kunnen gaan zitten, prijkt weer in de supermarkt. “Daar hebben we veel goede reacties op gehad. De tafel zorgt voor een goede sfeer in de winkel.” 2 weken geleden is begonnen met het branden van verse nootjes in de winkel welke de klanten zelf in bakjes kunnen scheppen. De ondernemers zijn niet verbaasd dat er direct al veel gebruik van wordt gemaakt want het ruikt heerlijk en er is voor ieder wat wils.

De beide ondernemers maakten een lange tocht door supermarktland voor ze uiteindelijk in Ommen terecht kwamen. Ze kennen elkaar sinds 2000, toen ze allebei in het westen van het land werkzaam waren bij Plus. Later verhuisden ze naar Drenthe, waar de twee rayonmanager van deze supermarktketen werden. “In die periode ontstond het idee om samen een supermarkt over te nemen,” vertelt Ronald. “Als rayonmanager hadden we lange tijd vanaf de zijlijn gekeken hoe je een supermarkt moet runnen en het leek ons een uitdaging om dat samen te gaan doen.” Eric gaat verder: “We vullen elkaar heel goed aan, dat bleek ook uit verschillende tests, dus we hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou gaan.”

De turbulente ontwikkelingen in de supermarktwereld van de afgelopen jaren – met allerlei overnames – bezorgden de twee diverse hindernissen. Toen ze bijvoorbeeld in november vorig jaar een Jumbo in Beilen openden, werd elf dagen na de opening bekend dat Jumbo C1000 overnam. Omdat de door Jumbo aangekochte C1000 in Beilen een grotere winkel was, besloot deze organisatie om die winkel om te bouwen naar Jumbo. Vanaf dat moment mocht hun winkel van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) niet onder die vlag blijven bestaan. “Vervolgens bood Jumbo ons de mogelijkheid om deze winkel in Ommen over te nemen en daar zijn we heel blij mee. Het is een fantastische winkel in een leuke stad met een mooie omgeving.”

Epskamp en Heemskerk zijn van plan om nadrukkelijk de betrokkenheid bij de andere middenstanders in het centrum te zoeken. “We willen graag samenwerken om Ommen nog meer leven in te blazen,” zo besluit Heemskerk optimistisch.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.