Home / archiefcentraal / eigen plek jeugd in nieuwe trefkoele

eigen plek jeugd in nieuwe trefkoele

De raadscommissie van de Dalfser gemeenteraad heeft maandagavond de voortgang van het project Trefkoele+ besproken. De publieke belangstelling daarbij was groot, zo liet bijvoorbeeld Gemeentebelangen-raadslid Jos Ramaker via Twitter weten.

De Trefkoele staat voor een flinke verbouwing. De huidige Trefkoele heeft twee sporthallen en twee kleinere zalen. Volgens de voorliggende plannen wordt het meer een multifunctioneel centrum. Daarvoor gaat de oude sporthal, die tussen de bibliotheek en de tweede sporthal ligt tegen de vlakte en komt er een sporthal en meerdere kleine zalen voor terug. Nu staat de bibliotheek nog los van de Trefkoele, maar straks zullen deze gekoppeld zijn.

De Dalfser jeugd krijgt binnen de nieuwe Trefkoele een eigen plek. Ook liet wethouder Goldsteen weten dat er zoveel mogelijk lokale ondernemers bij het project betrokken worden.

De gemeenteraad van Dalfsen beslist volgend voorjaar over de plannen. Wel heeft de raad al afgesproken dat de verbouw maximaal acht miljoen euro mag kosten. Als alles volgens planning verloopt moet de nieuwe Trefkoele in september 2014 klaar zijn.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.