Home / archiefcentraal / eerste uk en puk diplomas uitgereikt

eerste uk en puk diplomas uitgereikt

De eerste zestien peuterspeelzaalleidsters en pedagogisch medewerkers hebben het Uk & Puk-diploma op zak. Het diploma hebben zij ontvangen van wethouder Scheele tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. De zestien deelnemers zijn opgeleid om kinderen extra begeleiding in hun (taal)ontwikkeling te geven met de Uk & Puk-methode.

Wethouder Scheele feliciteerde de gediplomeerden met de woorden: “Jullie hebben een belangrijke taak om de peuters goed beslagen ten ijs door te laten stromen naar het basisonderwijs. Dat vraagt om een gedegen opleiding en die hebben jullie dit jaar succesvol afgerond. Ouders konden hun kinderen al met een goed gevoel aan jullie zorg toevertrouwen, nu kunnen jullie de kinderen nog wat extra geven, zodat zij onze toppers van de toekomst worden.”

Om een goede start te maken in het basisonderwijs, is het belangrijk dat peuters een bepaald ontwikkelingsniveau hebben. Sommige kinderen hebben daarbij een extra steuntje nodig. Zij worden extra begeleid zodat ook zij een goede toekomst tegemoet gaan. Dat gebeurt in de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

De leidsters en pedagogisch medewerkers hebben nu nog meer kennis hoe zij het kind het beste kunnen begeleiden. Met de Uk & Puk-methode zijn de peuters op een leuke en speelse manier bezig met hun (taal)ontwikkeling. In 2011 zijn de deelnemers al begonnen met de opleiding, bekostigd door de gemeente Ommen. Naast theorie hebben zij veel praktijkervaring opgedaan.

De Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) is in juni 2012 gestart in peuterspeelzaal Peuterleut en kinderdagverblijf Kwibus. Om de jonge kinderen een basis voor de toekomst te geven hebben Landstede Kinderopvang, Stichting Speelpeuter, Peuterspeelzaal Dikkie Dik, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het basisonderwijs en de gemeente de handen in een geslagen om te signaleren welke kinderen een extra steuntje in de rug nodig hebben en dit ook te geven.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.