drukbezochte vertelavond in synagoge

De voormalige synagoge in Dalfsen was het knusse decor voor verhalenvertellers van vertelkring “in Geuren en Kleuren”. Vijf verschillende verhalen werden voor het voetlicht gebracht door enthousiaste vertellers. De verhalen werden afgewisseld door muziek van piano en dwarsfluit.

Het was vrijdag 9 november een drukte van belang in de kleine synagoge. Luisteraars, musici en vertellers verdrongen zich in ongedwongen sfeer rond de koffie. Om half negen werd de avond geopend door Maaike Pekkeriet die vertellers en musici voorstelde.

Het programma was zeer afwisselend. Kees de Gier beet het spits af met een verhaal dat begon met een lampionwedstrijd met St. Maarten en vier zomers later eindigde in een liefdesdrama. Vervolgens nam Maaike Pekkeriet het woord in streektaal en nam de luisteraars mee naar Urk waar een ouder echtpaar dankzij ratten een angstig avontuur beleefde. Voor de pauze vertelde Anneke Smits van een jonge journalist die op een onbekend eiland belandde waar men onsterfelijk bleek te zijn. Zijn krantenbaas dacht hier rijk door te worden, maar het liep heel anders…

Na de pauze verscheen Constantine van Maele ten tonele dankzij Greet Woortmeijer. Constantine ergerde zich vreselijk aan de hangjeugd in het park tegenover haar flat en dacht de jongelui met behulp van een tube superlijm een lesje te leren. Uiteindelijk zat deze dame zelf met de lijmhanden in het haar. Aly Linde besloot met een verhaal in streektaal over het simpele echtpaar Marten en Hillechien en hun vieze ome Piet de kluizenaar. Alles “pikte” in het huisje en ieder voorwerp was te vies om aan te raken, maar ome Piet had wel een hart van “gold”. Tussen de verhalen door lieten Aad van den Bergh, piano en fluitiste Sandra Gerrits het publiek genieten van muziek van o.a. Bach en Mozart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.