Home / archiefcentraal / drie punten voor nieuwleusen zaal 1

drie punten voor nieuwleusen zaal 1

Er werd om half 9 gefloten voor het beginsignaal en het werd meteen duidelijk dat ZVV Sparta vanavond alles er aan wilde doen om drie punten mee te nemen. Ze vlogen uit de startblokken en legden erg veel energie in hun spel, maar ook in hun commentaar op de scheids. De scheidsrechter trad op door een speler van ZVV Sparta een gele kaart te geven wegens commentaar en nadat dezelfde speler nog eens commentaar gaf trok de scheidsrechter de tweede gele kaart. De speler uit Nijkerk moest de zaal verlaten en ZVV Sparta moest vijf minuten spelen met een man minder. S.V. Nieuwleusen kreeg hierdoor uiteraard de overhand, maar wist echter niet te scoren. Nadat ZVV Sparta weer compleet was beging Robbert Veenstra een overtreding bij een counter van ZVV Sparta en daarvoor kreeg hij een gele kaart van de scheidsrechter, waardoor Nieuwleusen twee minuten met een man minder moest spelen. ZVV Sparta maakte wel gebruik van de overtalsituatie en kwam op een 0-1 voorsprong. S.V. Nieuwleusen ging hierna weer door waar het gebleven was en probeerden vanuit de opbouw een gaatje te vinden in de stugge verdediging van ZVV Sparta. Het was Jeroen Elzinga die voor rust Erik Uitslag met een bekeken voorzet wist te bedienen en Erik wist deze voorzet bij de tweede paal binnen te schieten. 1-1 en dit was tevens de ruststand.

Na rust hetzelfde spelbeeld. S.V. Nieuwleusen met het meeste balbezit en ZVV Sparta dat geduldig wachtte op de countermogelijkheid. Het was moeilijk voor Nieuwleusen om een kans te creëren door het verdedigende spel van de mannen uit Nijkerk. Maar doordat Albert-Jan Brinksma goed druk zette in de opbouw van de tegenstander en de bal wist te veroveren wist hij de bal met enig fortuin tegen de netten te werken. Enige tijd hierna liep Erik Uitslag opnieuw goed vrij bij de tweede paal en kon hij op aangeven van Albert-Jan de 3-1 binnenschieten. De buit leek binnen. S.V. Nieuwleusen bleef op zoek naar een nieuwe treffer, maar verspeelde de bal in de opbouw. De spits van ZVV Sparta wist Wilko Zieleman voorbij te spelen en ronde beheerst af en dat betekende de aansluitingstreffer voor de mannen uit Nijkerk. Sparta zette hierna nog een keer vol aan om de gelijkmaker te scoren, maar daardoor ontstond er ruimte voor Nieuwleusen. Op aangeven van Jeroen Elzinga en Erwin Dijk bepaalde Robbert Veenstra met twee treffers de eindstand op 5-2.

Door deze overwinning komt S.V. Nieuwleusen (met een wedstrijd meer gespeeld) voorlopig weer aan kop in de 1e klasse Q.

Volgende week maandag speelt zaal 1 wederom thuis. Ditmaal komt S.V. Putten 2 op bezoek. De wedstrijd begint om 20:30 uur.

Opstelling van S.V. Nieuwleusen:

Wilko Zieleman op doel. Erik Uitslag, Douwe Kant en Robbert Veenstra achterin. En Jeroen Elzinga, Erwin Dijk en Albert-Jan Brinksma voorin.

Statistieken:

1-1: Erik Uitslag (Jeroen Elzinga)

2-1: Albert-Jan Brinksma

3-2: Erik Uitslag (Albert-Jan Brinksma)

4-2: Robbert Veenstra (Jeroen Elzinga)

5-2: Robbert Veenstra (Erwin Dijk)

Lees ook

Overijsselse Golfkampioenschappen in Ommen groot succes

OMMEN – Op Hooge Graven Golfclub Ommen werden 3 oktober de Overijsselse Golfkampioenschappen gehouden. Door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.