dr vaillant fonds steunt hospice dalfsen

De Hospice Groep VechtZathe heeft wederom een mooie toezegging gekregen voor het in juni van dit jaar geopende hospice ’t Huis De Pastorie in Dalfsen. Vanuit het Dr. C.J. Vaillant Fonds, het Goede Doelen Fonds van de Landelijke Vereniging van Crematoria uit Den Haag kreeg de Hospice Groep de toezegging dat het bestuur heeft besloten het hospice te ondersteunen met een bijdrage van 20.000 euro.

Bestuursvoorzitter Henk van der Wal is bijzonder verheugd met deze bijdrage. “Het hospice ’t Huis De Pastorie is een goede aanvulling op het gebied van palliatieve zorg in de regio. De locatie is prachtig en het voorziet duidelijk in een behoefte, dat bewijst het aantal gasten en hun families waarvoor wij de zorg al hebben mogen coördineren. Toch hebben wij onszelf ook een grote inspanningsverplichting opgelegd. Maar liefst 350.000 euro zullen wij totaal bij elkaar moeten krijgen om zowel de verbouw, inrichting en exploitatie van ’t Huis De Pastorie voor de komende tijd gefinancierd te krijgen. Bij het sluiten van de intentieovereenkomst met Woonstichting VechtHorst, de eigenaar van het monumentale pand aan de Bloemendalstraat, hadden we hiervoor nog geen één euro op de bank…Toch zijn we er vol vertrouwen aan begonnen en dat vertrouwen is niet beschaamd. Niet door de fondsen die prachtige toezeggingen hebben gedaan en ook zeker niet door de Dalfser gemeenschap. Fantastisch zoals iedereen er in Dalfsen en directe omgeving achter is gaan staan. Mede dankzij deze fantastische bijdrage van het Dr. C.J. Vaillant Fonds naderen we de 300.000 euro, dus dat betekent dat we nog zo’n 50.000 euro bij elkaar moeten zien te krijgen. Wij zijn er van overtuigd dat ook dat zal gaan lukken”.

Binnenkort zal de St. Vrienden van Hospice ‘t Huis De Pastorie worden opgericht. De voorbereidingen hiervoor zijn in een afrondende fase en het bestuur van deze vrienden staan al bijna in de startblokken. “Prachtig toch dat we ook op deze manier kunnen gaan werken om de ondersteuning van het hospice meer continuïteit te geven” aldus Henk die ook nog even wil wijzen op de mogelijkheid om donateur te worden van het hospice. “We hebben veel hartelijke woorden en warme belangstelling voor het hospice ontvangen. Het draagvlak voor het hospice in Dalfsen is enorm groot en daar zijn we uiteraard heel erg blij mee. Het mooiste zou zijn als al onze sympathisanten ons ook zouden willen ondersteunen door middel van een donateurschap. Om het hospice in stand te kunnen houden is ook straks geld nodig en wat zou het mooi zijn als we ook op die manier hier in Dalfsen er samen de schouders eronder willen zetten en ons ook financieel verantwoordelijk voelen om hieraan mee te helpen. Via de website www.hospicegroepvechtzathe.nl kan iedereen een donateurkaartje downloaden, invullen en kosteloos naar ons opsturen. Voor een relatief klein bedrag, zo’n 15 euro per jaar, ben je al ‘Vriend van het Hospice’ !“

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.