Home / archiefcentraal / den ham even terug naar 1812

den ham even terug naar 1812

In het centrum van Den Ham vindt op 15 december weer een nieuwe editie van het Historisch Schouwspel plaats. Het schouwspel op de Brink staat dit maal volledig in het teken van het leven in 1812, toen de Fransen nog in het land waren. Er wordt door zo’n 170 spelers een beeld geschetst van het dagelijks leven met onder andere een jaarmarkt en veel muzikale optredens.

Elk dorp kende elk jaar een jaarmarkt, ook wel karmse genoemd. Hierop waren dingen te koop die op het platteland niet te krijgen waren. Dat uitte zich vooral in de aanwezigheid van vreemde artiesten, waarzeggers, muzikanten en rariteiten. De jonge kerels van het dorp hadden het druk met het imponeren bij de deernties en in de herbergen werd er luidruchtig gedanst en gedronken.

Dit beeld, samen met de handel in schapen, kippen ander vee geeft een bijzonder sfeervol plaatje op de Brink tijdens het Historisch Schouwspel van 2012.

Het schouwspel duurt van 12.00 tot 20.00 uur. Om 12.00 uur lopen alle spelers de markt over en zingen onder de Hammer kerktoren het schouwspellied. Daarna pakt ieder zijn eigen leven op in het jaar 1812. De toegangsprijs voor dit evenement bedraagt vijf euro per volwassene en kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree. Gratis parkeergelegenheid is nabij het centrum aanwezig.

Meer informatie is te vinden op www.levendverleden.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.