commentaar informeel samenzijn

Opinie – Afgelopen week in onze mailbox, een bericht van de gemeente Raalte. Uitnodiging informeel persmoment. “Hierbij nodig ik u, mede namens de overige leden van het college, van harte uit voor een informeel samenzijn op dinsdag 11 december 2012. Het is onze bedoeling op ongedwongen wijze de met elkaar opgedane ervaringen in het afgelopen jaar uit te wisselen en de onderlinge goede samenwerking te bevestigen. Graag willen wij dit doen onder het genot van een drankje, met aansluitend een buffet met echte Hollandse kost. Wij verwachten u om 16.30 uur bij Bar & Brasserie Zwakenberg, Schoolstraat 11 in Raalte. Namens de gemeente is het college aanwezig, evenals de collega’s van communicatie.”

Namens Salland Centraal is daar niemand aanwezig. Leuk initiatief hoor, maar niet te verantwoorden. Aan de ene kant horen vrijwilligers, verenigingen en organisaties dat er geen geld is voor kunstgras, dorpsbossen, dure varianten van dorpshuizen en ga zo maar door. Waarom zouden we dan wel geld over de balk gooien door met zijn allen op kosten van de gemeenschap een beetje ‘onze goede samenwerking’ te beklinken? Het is bijna een schande te noemen.

Zo kunnen we binnenkort ook weer uitnodigingen voor kerstborrels, Nieuwjaarsborrels, oudejaarsborrels en ‘fijne samenwerkings’-borrels in onze mailbox verwachten. Dat je het op kosten van je eigen bedrijf doet, moet je helemaal zelf weten. Maar waarom zadel je als lokale overheid je gemeenschap op met de kosten van jouw ‘informele borrels’?

We willen niet weten hoeveel duizenden euro’s gemeenschapsgeld daar per jaar aan op gaan. Want van dit soort bijeenkomsten zijn er veel meer. Vorige week donderdag werd de begrotingsvergadering in Raalte (geen geld voor kunstgras of dorpsbos)afgesloten met een gezamenlijk diner bij Zwakenberg, nadat er tijdens de vergadering al stukken speculaas en saucijzenbroodjes waren uitgedeeld. Niet alleen leden van college van B&W en gemeenteraad werden uitgenodigd, ook pers en mensen op de publieke tribune waren daar van harte welkom.

Wat ons betreft zijn dit soort bijeenkomsten uit den boze in tijden waarin het geld beter ingezet kan worden. Deze uitgaven zijn niet te verantwoorden.

Lees hier overigens niet dat wij de gemeenteambtenaren, burgemeesters, wethouders, politici en inwoners geen gelukkig Nieuwjaar wensen. Dat wensen we iedereen, maar al die borrels op kosten van de gemeenschap. Hou daar toch eens mee op.

logo Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.