column stuiterbal sint op de tocht

De Sint is weer in ’t land, dat zal u niet ontgaan zijn. Overal werd bezuinigd op dit bijzondere feest, in sommige plaatsen werd helemaal geen intocht meer georganiseerd. Stel je voor zeg!

In Ommen was het natuurlijk ook best even rekenen, want de HVO had dit jaar een extra feestje dat zij niet had begroot, het fantastische Hanzefestival. Dat heeft ze ook een lieve duit gekost, maar toch hebben ze het weer voor elkaar gekregen! Dankzij de inzet van een ongelofelijke grote groep vrijwilligers waaronder een grote club van de Spelweek, het lekkerste bakkertje, zijn zus, moeder en haar buurvrouw, het zonnige reisbureau, haar man en zoon en de speelgoedwinkel werd het een feestje dat weer eens anders was.

De Sint kwam voor de verandering aan ‘deze kant’ van de Vecht aan, de show duurde minder lang maar de stad stond bol van de attracties en activiteiten voor kinderen. Spannend en gewaagd, maar uiteindelijk heel geslaagd. Zo moet je als organisator vaak veel risico’s nemen en gokjes wagen, krijg je voorafgaand vaak heel veel kritiek en zakt je de moed regelmatig in de schoenen. Dit wordt vaak veroorzaakt door ondernemers en particulieren die alleen naar hun eigen situatie (voordeel/nadeel) kijken en niet naar het grote geheel. En als ze zelf nu eens ergens aan mee zouden helpen dan werd die kritiek een stuk minder negatief. Maar zolang de reacties van het publiek steeds zo lovend zijn houdt dat clubje doorzetters het nog wel even vol.

Tot snel maar weer!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.