Home / archiefcentraal / bronzen nevobo speld voor theo post

bronzen nevobo speld voor theo post

Eerder deze week werd Theo Post gehuldigd als ‘erelid van de volleybalvereniging Flash’ voor zijn inzet van de afgelopen jaren. Theo is ruim 27 jaar actief lid, naast volleyballer stapt hij ook in de toernooicommissie en vervolgens is hij de afgelopen 22 jaar bestuurslid geweest. Alle bestuursfuncties heeft hij bekleedt, waarvan de laatste zes jaar als voorzitter. Een rol die hij afgelopen maandag op de algemene ledenvergadering heeft neergelegd. De Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) heeft nog een schepje bovenop op de titel van erelid gegooid.

Zaterdag 3 november stond Theo, zogenaamd, in gepland om een wedstrijd te scheidsen. Na zijn voorbereiding op de te fluiten wedstrijd werd Theo geheel onverwachts naar voren geroepen door voorzitster Tineke Meijerink. Tineke stelde zich kort voor als nieuwe voorzitster van de volleybalvereniging. Het voorzitterschap is voor haar een hele eer, ook benoemde zij dat de verenigingsleden en hun inzet van belang zijn om de vereniging draaiende te kunnen houden. Tot slot bedankte ze Theo voor zijn geweldige inzet in al zijn jaren als voorzitter, maar ook als bestuurslid en verenigingslid. Ze overhandigde Theo een aandenken van de vereniging, dit aandenken behoorde nog bij zijn titel ‘Erelid van de volleybalvereniging Flash’.

Aart Beelen, sinds twee jaar ‘lid van verdienste’ van de Nevobo nam het woord over van Tineke en feliciteerde Theo met zijn geslaagde opvolging. Namens de Nevobo mocht Beelen Theo Post eren met een bronzen Nevobo-speld en een oorkonde. De Nevobo heeft hiervoor diverse redenen gehad o.a. de grootse bijdrage van Theo bij de Open Clubkampioenschappen, waarvoor Flash vaak gastheer was. Ook was Theo aanwezig om de Overijsselse volleybalverenigingen te vertegenwoordigen in het proces van samenvoeging van twee regio’s. In die periode heeft Aart Beelen Post leren kennen als iemand die over de eigen vereniging heen kon kijken en dit ook in de praktijk bracht. Kortom een volleybalman in hart en nieren. De reactie van Theo op deze huldiging van de Nevobo was beduusd; “Ik ben d’r stil van. Bijzonder om van Aart de onderscheiding te mogen ontvangen. Dit doet me veel”. Hij bedankte de vereniging in het vertrouwen van de afgelopen 6 jaar, maar ook de 16 jaar daar voorafgaand. “Het is een grandioze vereniging en ik weet zeker dat Tineke dit zo verder voorzet. Allemaal bedankt.”

De scheidsrechtersfluit mocht Theo overdragen aan scheidsrechter René Wirtz, hijzelf werd aan de arm van zijn vrouw Henrieke meegenomen naar Flashpoint, clubhuis van Volleybalvereniging Flash, om zijn huldiging te vieren. Theo Post zal deel uit blijven maken van Volleybalvereniging Flash als spelend lid en diverse andere vrijwilligerstaken. Want zoals Theo zelf aangeeft, volleybal is een deel van zijn leven geworden.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.