bouwbedrijf exel uit lemele failliet

De rechtbank in Zwolle heeft maandagmiddag 12 november het faillissement uitgesproken van Exel’s Aannemingsbedrijf Lemele. Dit bedrijf is onderdeel van de Exel Lemele Bouwgroep. De crisis in de bouwwereld werd het bedrijf fataal. “Het is een klap voor het dorp,” zegt medewerker Sanne Koster van curator Dignus Meulenberg.

Wat het faillissement allemaal teweeg brengt wordt momenteel in kaart gebracht. De gevolgen voor bijvoorbeeld de opdrachtgevers en de leveranciers zijn nog niet duidelijk. “We zijn nu druk bezig om de situatie in beeld te brengen,” vertelt Koster.

Wel is duidelijk dat de 69 personeelsleden, voornamelijk afkomstig uit Lemele en omgeving, voorlopig op straat staan. Het personeel kreeg maandag te horen dat het doek gevallen was. Donderdag worden ze geacht hun auto’s en materialen in te leveren. Meulenberg en Koster onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart. “Er hebben al veel gegadigden geïnformeerd naar de mogelijkheden om het bedrijf of delen daarvan over te nemen. Wat dat concreet gaat opleveren is eveneens nog niet bekend.”

Exel werd opgericht in 1964 en werd vooral bekend door stallenbouw in de agrarische sector. Exel Lemele Bouwgroep bestaat uit drie delen: Exel’s Aannemingsbedrijf Lemele, Exel Lemele Projectontwikkeling en Tiimmerfabriek Tifa Lemele. Die laatste twee zijn niet failliet en draaien dus gewoon door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.