boslustschool opent snoezelruimte

Op vrijdag 23 november heeft de Boslustschool officieel de snoezelruimte in gebruik genomen. De wens was al jaren aanwezig om een eigen snoezelruimte te hebben maar dit kon steeds niet gerealiseerd worden. Deels omdat de school gerenoveerd moet worden en omdat er geen financiële middelen voor waren. “ We zijn nu maar van binnenuit begonnen met het renoveren”, aldus directeur Alex Grolleman. “We hopen om de snoezelruimte heen een gerenoveerde school te bouwen”.

De school kreeg twee cheques overhandigd waarmee een groot deel van de kosten kon worden betaald. De eerste cheque was van Soroptimisten “Meander” afdeling Hardenberg. Dit is een serviceclub van vakvrouwen die in juli 2011 een picknickconcert hebben georganiseerd in de tuin van huize Het Laer in Ommen. De opbrengst was 3500 euro en is geheel ten goede gekomen aan de inrichting van de snoezelruimte.

De tweede cheque, aangeboden door de ANGO afdeling Ommen, bedroeg 667 euro. De afdeling Ommen van de ANGO mag jaarlijks 25 % van de collecteopbrengst besteden aan een doel in Ommen. Dit jaar is gekozen om mee te helpen de snoezelruimte van de school in te richten. De ruimte is ingericht met een waterbed, bubbelbuizen, spiegels, projector met divers kleurenafbeeldingen enz.

“Er is al een rooster opgesteld binnen de school omdat er zoveel leerlingen gebruik van willen maken”, aldus Rosetta Dennebos, leerkracht verbonden aan de school. “In het verleden maakten we gebruik van de ruimte van het KDC DE Elzenhoek. Dat was niet een ideale situatie. We zijn dan ook erg blij met de nieuwe snoezelruimte”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.