asc 62 verspeelt koppositie

Slechts één week kom de hoofdmacht van ASC’62 genieten van de koppositie in de 2e klasse.

Thuis tegen het goed spelende Hulzense Boys kwam men niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

De weinige toeschouwers die in het druilerige weer de weg naar naar Sportpark Gerner hadden gevonden, werden net als de spelers van ASC verrast door de onstuimige start van middenmoter Hulzense Boys. De Blauw-Witten werden direct op eigen helft vastgezet en kwamen door het vroege storen niet aan opbouw toe. Sterker nog, al na drie minuten rammelde het in de verdediging op rechts en moest de buiten de zestien uitkomende goalie Berry Roeberts kiezen voor een rode kaart of vrije doortocht van aanvaller Menno Kamphuis. Hij koos voor het laataste waarna Kamphuis uit een moeilijke hoek de bal alsnog over de doellijn wist te schieten.

Hulzense Boys liet zien weinig geïmponeerd te zijn door koploper ASC en combineerde er lustig op los met snelle aanvallen over de flanken en slimme positiewisselingen. ASC leek verlamd nu de druk bij hen kwam te liggen. Typerend was dan ook dat na twintig minuten de gelijkmaker uit een corner moest komen die via het pannetje van captain Bart Lindeboom snoeihard onderkant lat het doel trof. Met de gelijkmaker kwamen de teams qua spel ook meer in evenwicht met de nodige halve kansen over en weer. De onzorgvuldige passes van ASC veroorzaakten enkele blessures waardoor de fysieke conditie van gelegenheidsverzorger Gerrit Velthuis ook danig op de proef werd gesteld.

Vlak voor rust ontsnapte ASC op miraculeuze wijze aan een nieuwe achterstand: een keiharde inzet ketste af op Bart Scholten die toevalligerwijs geblesseerd in de baan van het schot lag.

Na rust verving Stefan Holsappel om onduidelijke reden spits Floris Meerveld. Dit kon echter niet voorkomen dat de gasten opnieuw op voorsprong kwamen. Ditmaal door een corner die vanaf de rand strafschopgebied fraai diagonaal ingeschoten werd.

Met deze achterstand nam ASC meer risico waardoor het spel op en neer golfde en voor beide doelen de nodige hachelijke situaties opleverde. Uiteindelijk wist Matthijs van Gelder met een mooie dribbel de bal voor te geven aan Holsappel die de bal verlengde op Chiel Pasman. Pasman schoot daarop gedecideerd de gelijkmaker in de touwen.

Komende zaterdag zal ASC tegen het laaggeklasseerde Bergentheim thuis de volle winst moeten pakken wil het in de top blijven meedraaien. De spelers weten nu in ieder geval wat hen deze week tijdens de training te doen staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.