Home / archiefcentraal / 24 is troef succesvol verlopen

24 is troef succesvol verlopen

De tweede editie van het 24 uurs sponsor klaverjastoernooi ’24 is troef’ ten bate van het Hardenbergse hospice ‘t Huis aan de Vecht’ is succesvol verlopen.

Vrijdagavond klokslag gaf wethouder Jannes Janssen met het luiden van de bel het officiële startsignaal voor deze marathonsessie. “Uiteraard dragen wij het hospice in Hardenberg, ons hospice, een warm hart toe. En het is fantastisch dat u hier allemaal bent om dat te onderstrepen. In toenemende mate zullen wij datgene wat in de palliatieve zorg niet vanuit de overheid betaald kan worden met elkaar moeten zien op te lossen. Uw deelname is daarom hartverwarmend maar ook bijzonder nodig” zo zei hij.

Na het startsignaal schoven de 36 deelnemers naar hun tafels om de eerste kaarten te gaan leggen. ’s Nachts rond een uur of drie kregen een aantal spelers het nog wel even wat moeilijk, maar de deelnemers hielpen elkaar er goed doorheen. Ondertussen werden zij door de organisatie van alles voorzien wat ze nodig hadden om de 24 uur zo goed mogelijk door te komen. Naast veel koffie was er ook een ruim aanbod van frisdrank, fruit, broodjes, een hapje en een snackje. Er werd ook nog gepauzeerd voor het gezamenlijke ontbijt en warme pastabuffet dat op een voortreffelijke manier was bereid door de mensen van het Alfa College.

In de loop van de zaterdag kwamen er ook nog heel wat familieleden en vrienden een kijkje nemen en geen van hen kon ontsnappen aan de aandacht van voormalig hospicecoördinator Birgit Rusken. Zij was de grote gangmaker van de verloting, waarvoor een groot deel de prijzen door de plaatselijke middenstand beschikbaar waren gesteld. Pas nadat mensen aardig wat van haar lootjes hadden afgenomen konden zij verder.

Zaterdag 10 november werd rond 20.00 uur werd de klok in beeld gebracht en konden de spelers opgelucht de laatste seconden met elkaar aftellen.

Na 23 spelrondes werd Jenny Hamhuis gekroond tot ’24 is troef koningin’. Met een puntentotaal van 37.550 wist zij Wim Hidding (37.232 punten) en Jan Hakkers (36.821 punten) nipt voor te blijven.

Tot slot werd de opbrengst van het toernooi bekend gemaakt. Het bestuur van de St. Vrienden Hospice ’t Huis aan de Vecht mocht via haar voorzitter Gerrit Jan Smit een cheque ter waarde van 6.500 euro in ontvangst nemen. “Een fantastisch bedrag waar we niet alleen heel erg blij mee zijn maar vooral de spelers en organisatie willen bedanken voor hun inzet bij dit bijzonder goed georganiseerde klaverjasevenement. Het voelt goed om op die manier gesteund te worden. Samen kunnen wij er zo voor zorgen dat we op een hele goede manier kunnen blijven doorgaan met het organiseren van de zorg voor terminaal zieke mensen en hun naasten, want daar doen we het tenslotte allemaal voor.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.