zomerbed vecht moet vrij gemaakt

Eigenaren van in de Vecht of op de oever liggende bootjes en steigers moeten ook deze vóór 1 december weghalen. Vanaf maandag 3 december controleert het Waterschap Groot Salland of dat is gedaan.

Met de winter in aantocht neemt de neerslag toe en stijgt het waterpeil. Zo ook in de Overijsselse Vecht. Om overlast te voorkomen moet om die reden het zomerbed van de rivier vrij worden gemaakt. Het Waterschap Groot Salland heeft de Overijsselse Vecht in beheer vanaf de monding van de rivier de Regge in de Vecht bij Ommen tot aan het Zwarte Water.

Bij nalatigheid van eigenaren treedt het waterschap bestuursrechterlijk op. Dit houdt in dat de betreffende zaken in opdracht van het waterschap alsnog verwijderd zullen worden. De kosten worden daarbij in rekening gebracht aan betreffende eigenaar.

De Waterschappen Groot Salland en Velt en Vecht zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Overijsselsche Vecht. Grote delen van Overijssel en een deel van Drenthe zijn voor de af- en aanvoer van water afhankelijke van deze rivier. Daarnaast is de Vecht van grote betekenis voor landbouw, natuur, landschap en recreatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.