zaalvoetballers nieuwleusen winnen ook in beker

De zaalvoetballers van S.V. Nieuwleusen wonnen maandagavond 1 oktober hun eerste bekerpoulewedstrijd tegen ZVO 2 uit Ommen: 5-3. De tegenstander was ZVO, geen onbekende ploeg voor de Nieuwleusenaren. Aangezien er zowel in competitie- als en in beker verband nog nooit werd verloren van ZVO, ging S.V. Nieuwleusen deze wedstrijd met veel zelfvertrouwen tegemoet. Dat gebeurde met de volgende spelers:

Doel: Timo Muller

Achter: Robbert Veenstra, Erik Uitslag en Martin de Weerd.

Voor: Erwin Dijk, Albert Jan Brinksma en Jeroen Elzinga.

De beginfase was rommelig met wel erg veel balverlies van beide kanten. ZVO was met vier wissels naar Nieuwleusen gekomen en stopte erg veel energie in de wedstrijd. Gaandeweg de wedstrijd lag het initiatief duidelijk bij S.V. Nieuwleusen en beperkte ZVO zich met name tot verdedigen en loeren op de counter. Op aangeven van Erik brak Erwin de ban voor S.V. Nieuwleusen, hij draaide goed bij zijn man weg en schoot de bal onhoudbaar in de hoek.

Hierna ging het snel, dit keer was het Albert Jan die een scherpe voorzet gaf en deze werd door ZVO in het eigen doel gelopen. ZVO kreeg geen tijd om zich hiervan te herstellen, S.V. Nieuwleusen bleef komen. Van achteruit speelde Erik de bal naar Jeroen, Jeroen chipte de bal over het been van de verdediger en schoot met een volley de 3-0 achter de keeper. Na deze treffer kwam de wedstrijd weer iets meer in evenwicht en kon Timo zich onderscheiden met een aantal prima reflexen. Timo kon echter niet voorkomen dat ZVO vlak voor rust terugkwam tot 3-1.

In de tweede helft ging ZVO wat meer druk vooruit zetten, dit resulteerde in een open tweede helft. Al vrij snel bracht S.V. Nieuwleusen de marge weer naar drie. Het was Martin die de bal onderschepte en een tegenstander uitspeelde om vervolgens de bal breed te geven op Albert Jan. Albert Jan gaf de bal op een presenteerblaadje aan Erwin, die de 4-1 aantekende. Lang kon S.V. Nieuwleusen niet van deze voorsprong genieten, na een individuele actie en goed schot bracht ZVO de stand weer op 4-2.

Juist op het moment dat het wachten was op het slotoffensief van ZVO, gooide S.V. Nieuwleusen de wedstrijd in het slot. Erwin veroverde de bal, speelde Erik in, die op zijn beurt Jeroen in staat stelde om de 5-2 te maken. Het slotakkoord was voor ZVO en zei bepaalde de eindstand op 5-3.

Woensdag 10 oktober speelt S.V. Nieuwleusen zaal 1 voor de competitie uit tegen koploper ZVV Sparta Nijkerk 4.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.