Home / archiefcentraal / wim grondhuis aanwezig tijdens zingen hortelied

wim grondhuis aanwezig tijdens zingen hortelied

De Stuwzangers zongen zaterdag 29 september maar liefst vier keer het Hortelied in het kader van 80 jaar Landschap Overijssel. De tekstschrijver en zanger Wim Grondhuis was hierbij aanwezig. Dirigent Flip Jonkman bewerkt het lied voor een meerstemmig koor met instrumentale begeleiding.

Het koor gaf vier sessies ten beste in de ‘prachtige tuin van de Horte’. Wim Grondman heeft alle vier optredens meegemaakt met natuurlijk steeds weer een herhaling – die steeds beter verliep – van het Hortelied. Grondhuis kreeg bij elke uitvoering een warm applaus. Tegen de klok van half vijf bedankte hij dirigent, koor en begeleiding voor de uiitvoering van het ‘Hortelied’. Hij had het – volgens zijn waarneming – toevertrouwd aan een goed koor.

In het lied van de Raaltenaar wordt duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is een goed beheer van het landschap. Ook wordt benadrukt dat de grote groep vrijwilligers – die zich inzetten voor Landschap Overijssel – erg belangrijk is.

De Stuwzangers zingen ook op de tweede Open Muziekestafette in Heino, die zaterdag 6 oktober wordt gehouden vanaf 9.50 uur. Het koor zingt om 19.30 uur. Muziekvereniging Ons Genoegen speelt om 19.30 uur.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.