Home / archiefcentraal / wedstrijden voor honden in diamanthal

wedstrijden voor honden in diamanthal

De Diamanthal in Balkbrug is dit winterseizoen weer de thuisbasis van een serie honden-behendigheidswedstrijden. In totaal worden er zes wedstrijden gehouden.

De organisatie berust bij de “Totte Bello Agility “club uit Hoogeveen. Vorig jaar waren deze wedstrijden zeer succesvol, en ook nu is de belangstelling van de honden bezitters weer groot. De Diamanthal leent zich bijzonder goed voor deze sport, mede vanwege de bereikbaarheid, en de geboden faciliteiten.

De eerste wedstrijd is op zondag 4 november. Ongeveer 330 honden nemen dan deel. Daarna volgen er nog vijf, meetellend voor de winter competitie. De data zijn 11 en 16 november, 6 januari, 3 februari en 10 maart.

In drie verschillende ringen, strijden de honden, van diverse rassen en groottes, In verschillende klassen om de prijzen. Er zijn drie parcoursen uitgezet met verschillende hindernissen, die zo snel mogelijk en foutloos moeten worden afgelegd.

Voor het publiek is het een lust voor het oog, de hond met zijn baas of bazin, fanatiek op de baan in actie te zien. De wedstrijd begint om 9.00 uur, en duurt tot het eind van de middag. De entree is gratis. www.diamanthal.nl

Lees ook

Steekpartij bij Veldzicht Balkbrug: twee medewerkers gewond

Bij de kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar psychiatrische zorg wordt verleend, zijn bij een steekpartij twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.