waterschap begint laarmanshoek

Waterschap Regge en Dinkel start met de herinrichting van Laarmanshoek in Ommen. Dit maakt onderdeel uit van project Hoofdwaterkering Vecht, waarbij de kaden ten zuiden van Ommen op hoogte worden gebracht. Het algemeen bestuur van waterschap Regge en Dinkel stelt hiervoor bijna 1 miljoen euro beschikbaar. Daarnaast investeert Provincie Overijssel in het project vanuit de programma’s ‘ILG’ en ‘Ruimte voor de Vecht’.

De waterkeringen langs de Regge en de Vecht nabij Ommen voldoen lokaal niet aan de normen qua hoogte. De overstromingen en maatregelen tijdens de hoogwaterperiode van 1998 (en eerder begin jaren tachtig) hebben dit onomstotelijk bewezen. Om de bewoners van het stedelijk gebied Ommen-Zuid en de omliggende landbouw- en natuurgebieden te beschermen tegen toekomstig hoogwater worden de waterkeringen op peil gebracht.

Ruimte voor het water

Bovendien heeft het waterschap de opgave om geschikte locaties in te richten als wateropvang gebied, om zo een duurzaam watersysteem te behouden. Binnen Laarmanshoek bestaat de mogelijk hiervoor ruimte te creëren. Daarnaast worden mogelijkheden aangegrepen om een robuuster en natuurlijker watersysteem te creëren. Deze opgaven zijn goed te combineren met het op hoogte krijgen van de Vechtkering. Door de samenwerking met gemeente Ommen wordt verder een impuls gegeven aan Landgoed Het Laer op het gebied van natuur, recreatie en cultuurhistorie.

Het project Hoofdwaterkering Vecht wordt in drie fasen uitgevoerd:

fase 1 De Stekkenkamp (oostelijk van Ommen)

fase 2 Laarmanshoek (westelijk van Ommen)

fase 3 Ommen – Zuid (in Ommen).

De werkzaamheden voor fase 1 De Stekkenkamp zijn begin 2012 afgerond.

Op maandag 1 oktober vindt om 16.00 uur bij Landgoed Het Laer in Ommen de starthandeling plaats van de werkzaamheden voor fase 2, Laarmanshoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.