waterfront dalfsen nu echt van start

Het terrein waar tot voor kort de Eshuis fabriek stond biedt al de aanblik van een grote zandvlakte, terwijl het voormalige pand van bloemenzaak Anne-moon momenteel gesloopt wordt. Op 1 november verschijnen de hekken rond het oude gemeentehuis, waarna ook dit historische pand een behandeling van de sloophamer zal ondergaan. Dit alles om de uitvoering van fase 1 van het Waterfrontproject in gang te zetten.

De komende maanden wordt deze grond bouwrijp gemaakt, onder meer door het verleggen van riolering en kabels. Volgens planning start in januari vervolgens de bouw van de parkeerkelder. Als ook die ongeveer een half jaar later klaar is, vangt de bouw van een Albert Heijn supermarkt en een serie appartementen aan. “Op de plek van het oude gemeentehuis wordt pas in een latere fase gebouwd, maar toch gaat het gebouw nu al tegen de vlakte.” Volgens de burgemeester is dat handig in verband met de werkzaamheden, maar ook uit esthetisch oogpunt kan het volgens hem geen kwaad. “Het is nu echt de lelijkste plek van het dorp.”

De zeventien appartementen en drie bovenwoningen die op de eerste en tweede verdieping boven de supermarkt verschijnen zijn voor woningstichting Vechthorst. Voor het slijten van de rest van de woningen in het Waterfrontproject zijn Dalfsen en de Ontwikkelingscombinatie aangewezen op de particuliere woningmarkt. De eerste huizen uit bouwdeel 2, die tegenover de supermarkt komen, gaan begin volgend jaar tijdens de Damitobeurs in de verkoop. Wanneer dat voorspoedig verloop, worden deze tegelijkertijd met de supermarkt en de bovenwoningen gebouwd. Dat de woningmarkt momenteel niet erg vriendelijk is, weet Noten natuurlijk ook. “Het is in deze tijd eigenlijk al een uitzonderlijk besluit dat een project als dit doorgaat. We realiseren ons dat er risico’s zijn, maar aan de andere kant weten gewoon we dat er veel belangstelling is voor wonen aan de Vecht.”

Ook Dennis Damink van VolkerWessels realiseert zich het risico dat de projectontwikkelaar straks met onverkoopbare woningen blijft zitten. “We houden continu de markt in de gaten en blijven in gesprek met makelaars over de laatste ontwikkelingen, maar zekerheid dat het project ook daadwerkelijk helemaal afgerond wordt hebben we niet. Het kan ook best zijn dat we op een bepaald moment met potentiële kopers in gesprek gaan om de plannen aan te passen. Maar het Waterfront is een unieke locatie en daarom hebben we er vertrouwen in.” Ook Noten wil positief besluiten: “Het plan kan doorgaan omdat de samenwerking tussen de verschillende partijen erg goed is. Niet omdat de markt ons helpt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.