voorbeschouwing marienberg sportclub lutten

Geknipt en Geplakt

Komende zaterdag is voetbalvereniging Mariënberg op sportpark ‘Het Westerpark’ gastheer

voor Sportclub Lutten.

Welk wondermedicijn heeft keuzeheer Arjan Plessen onder ‘De Kei’ op het sportpark in Lutten gevonden? Dat blijft natuurlijk de grote vraag….De voormalige oefenmeester van onder andere Rouveen en VHK heeft het jonge elftal (gemiddeld 22,8 jaar) blijkbaar aan het voetballen gekregen.

Vorig seizoen eindigden de Zwartwitten troosteloos op de achtste plek, nu verbaasd het vriend en vijand. Neemt brutaal de koppositie in de 3e klasse C in en is bij winst op de Roodzwarten ook nog eens verzekerd van de 1e periodetitel. Bredero zei het al eens: ‘Het kan verkeren…..’

Neemt de spanningen toe bij het team van Plessen nu het eerste succesje al verzilverd kan worden in de streekderby tegen de Westerparkbewoners? Of trekt het jonge elftal gewoon de lijn door, onverdroten, zonder angst en weet men de koppositie bovendien nog eens te vestevigen in een competitie waar blijkbaar iedereen van iedereen kan winnen, zeg het maar….?

Mariënberg kent weinig personele problemen, afgezien van enkele langdurige blessures die nog maanden zullen bivakkeren in de lappenmand. Vorige week speelde een sterk gewijzigd elftal tegen 2e klasser Bergentheim in het kader van de Gemeentecup Hardenberg, opzet nieuwe stijl!

Het verloor kansloos met maar 1-0, aangezien keeper Chris Regeling niet van wijken wilde weten. Regeling is sowieso aan een sterk seizoen bezig, waarvoor hulde! Jammer was het wel te zien dat enkele spelers, die tussen het 1e en 2e elftal balanceren, niet de kans grepen die hen door de technische staf werd geboden. Je zag dat de echte ‘wil, arbeidsethos, er 100% voor gaan, weet ik veel…’ ontbrak. Een stukje jammer zou Boer Aad zeggen. Een duidelijke gevalletje van gemiste kans(en) is de duidelijke opinie van de bekende stuurlui aan de zijlijn, maar andere oorzaken zullen er wel weer ten grondslag aan liggen….Kritisch als ze zijn op het eigen functioneren!

Gelukkig zijn er nog genoeg voetballers die binnen de witte kalklijnen wel het gras willen opvreten, Lutten met een kater retour richting Ponypark….euh Attractiepark Slagharen willen sturen.

De wedstrijdbal wordt aangeboden door oud-trainer Hennie Haverkort, het duel staat zaterdag onder leiding van de heer J.H. van Erkelens en hij blaast om half drie voor het eerst op zijn fluit.

Wij zetten weer ouderwets in een op klinkende 3-1 zege.

Heren, Succes en vooral Veule Wille!

(AD)

Enkele statistieken rondom het duel Mariënberg – Sportclub Lutten

(bron: www.voetbalnederland.nl)

Winstkansen Mariënberg en Lutten:

Winst Mariënberg : 52%

Winst Lutten : 23%

Gelijkspel M’berg-Lutten : 25%

Laatste ontmoeting: (Seizoen 2011/2012, 3e klasse C)

5 mei 2012: Mariënberg verloor in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-3 van Lutten op de Kei!

Laatste wapenfeiten Mariënberg en Lutten: (zaterdag 13 oktober):

Mariënberg won op sportpark ’t Hoge Holt met 2-1 van Gramsbergen, ondanks het feit dat naast Theo en Rolf nog negen andere voetballers acteerden!

Sportclub Lutten won thuis met 1-0 van HTC uit Zwolle

Stand 3e klasse C (sinds 20 oktober’12):

1. Sportclub Lutten 7-15 (11-9)

4. Mariënberg 7-11 12-10)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.