Home / archiefcentraal / vno ncw krijgt geen subsidie voor onderzoek vechtdal

vno ncw krijgt geen subsidie voor onderzoek vechtdal

Een subsidieaanvraag van 30.550 euro die werkgeversorganisatie VNO NCW heeft ingediend bij de provincie voor onderzoek in het Vechtdal, is afgewezen door Gedeputeerde Staten. “Wij willen aan de hand van een inventarisatie kijken hoe we op een innovatieve manier een boost kunnen geven aan de economische ontwikkeling van het Vechtdal”, zegt Nel Ezendam-Holzhauer, regiomanager Noordoost-Overijssel bij VNO NCW. De aanvraag is mede ingediend namens MKB Nederland en LTO Noord.

Volgens de provincie past het plan van VNO NCW niet ‘binnen de doelstellingen van het programma Ruimte voor de Vecht of een subsidieregeling’. Maar volgens Ezendam is het onderzoek toch van belang, omdat het zich zou richten op de economische ontwikkeling, en dat is volgens haar niet meegenomen in het programma van de provincie. “Het Vechtdal is sterk gericht op toerisme. Voor ons is dat niet bepalend, maar is het een onderdeel van de economie. Wij willen kijken naar het totaalplaatje. Het moet een nieuwe impuls krijgen, want er is een teruglopende lijn. Maar om een ontwikkelplan te maken, moet je eerst weten wat er is.”

De provincie ziet dit anders. “Het Vechtdal wordt al gedekt door de bestaande economische agenda’s voor Noord Overijssel en de regio Zwolle, en door het project Kennispoort”, zo is in de afwijzing te lezen. Toch blijft Ezendam positief gestemd. “Er lopen nog gesprekken. De provincie wil concrete businessplannen zien, wij willen dat juist door onderzoek mogelijk maken.”

Wat vind jij, is er een onderzoek nodig naar de economie in het Vechtdal?

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.