Home / archiefcentraal / vijf jonge slagwerkers uit ommen naar nk

vijf jonge slagwerkers uit ommen naar nk

Vijf jonge slagwerkers van de muziekverenigingen De Bazuin en Soli Deo Gloria (SDG) uit Ommen gaan zaterdag 27 oktober naar het Nationaal Solistenkampioenschap voor Drumbandmuzikanten in Berlicum (Noord-Brabant).

In het hele land zijn vooraf regionale solistenconcoursen gehouden waar slagwerkers zich konden kwalificeren voor het nationaal kampioenschap. Op 21 april was in Ommen een dergelijk regionaal concours. De vijf van De Bazuin en SDG behaalden een dermate hoog puntenaantal dat zij uitgenodigd zijn om mee te doen aan het nationaal kampioenschap.

Aron Douma (16) van De Bazuin en Niek Luttikhof (15) van SDG gaan zich in Berlicum op kleine trom meten met de beste individuele slagwerkers van Nederland in de 2e divisie. Matthijs Boessenkool van SDG (17) doet dat in de 3e divisie, ook op kleine trom. Lars Odink van SDG (14) neemt het op kleine trom op tegen collega-slagwerkers in de 4e divisie en ook Matthijs Hierink van SDG (15) gaat optreden in de 4e divisie, maar dan op marimba.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.