Home / archiefcentraal / vertelkring in geuren en kleuren treedt op in dalfsen

vertelkring in geuren en kleuren treedt op in dalfsen

Al jaren is Vertelkring In Geuren en Kleuren actief met het vertellen van verhalen. Na optredens in de Dedemsvaartse Turfschuur en het Gashoudertheater zal er op 9 november een optreden zijn in de voormalige Synagoge van Dalfsen.

Vertelkring In Geuren en Kleuren is opgericht in 2001 en is ontstaan vanuit een verhalencursus die werd gegeven door de verhalenvertelster Janna van den Berg. De kring bestaat momenteel uit acht leden, waarvan nog enkele vanaf het eerste uur. De vertellers komen, behalve uit Dalfsen, ook uit Zwolle, Dedemsvaart en Balkbrug.

Zes vertellers zullen het publiek in Dalfsen laten genieten van heel verschillende verhalen, waaronder drie verhalen in streektaal, vaak met een verrassend einde. Aly Linde vertelt op de haar eigen smeuïge wijze over Marten en Hillechien, terwijl Maaike een spannend verhaal vertelt: Geef an, dat mes! Het derde verhaal in de streektaal wordt verteld door Hilde Baarslag en is getiteld Gelovige Thomas. Een wel heel bijzonder Sinterklaasverhaal…. Voorts vertelt Kees de Gier over Sint Maarten en Anneke Smits over een bijzondere gebeurtenis die een journalist overkwam. Het verhaal dat Greet Woortmeijer vertelt speelt zich af in Brussel: een chique dame zal een stelletje vervelende jongelui eens een lesje leren!

De verhalen worden afgewisseld met muziek, gespeeld door fluitiste Sandra Gerrits (Dalfsen) en pianist Aad van den Bergh (Nieuwleusen). “Een luisterrijk gebeuren dat u beslist niet mag missen”, aldus de organisatie. De avond begint om 20.30 uur, vanaf 20.15 uur zullen koffie en thee klaar staan.

In verband met de beperkte ruimte in het gebouw is het zeer raadzaam om plaatsen te reserveren. Kaarten kosten 7,50 euro (inclusief koffie/thee vooraf), en zijn te reserveren bij Maaike Pekkeriet (0529-433962) en Greet Woortmeijer (06- 30247162).

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.