usv komt man tekort tegen lemelerveld

Kampioenskandidaat nummer één, Lemelerveld, heeft op sportcomplex Hulsterlanden in Nieuwleusen tegen USV de eerste periodetitel in de wacht weten te slepen. De uiteindelijke 0-2 overwinning kwam toch wat moeizaam tot stand.

Een cruciale rol in de wedstrijd was in eerste instantie niet weggelegd voor topscorer Jeroen van den Berg van Lemelerveld maar voor spits Rick Timmerman van USV en scheidsrechter Philippo. Bij een 0-0 stand presenteerde de arbiter uit Deventer in de 60e minuut Timmerman namelijk voor de tweede keer de gele kaart. Dit keer vanwege vermeend hinderen van doelman Rik Ramaker. Een dubieuze beslissing die direct gevolgen had voor het verdere verloop van de Dalfser derby.

Tot dat moment had USV de gasten uit Lemerveld aardig in de greep. Het veldoverwicht was er wel voor het team van coach Edwin Duim, maar de gevaarlijke spitsen werden geraffineerd door de verdedigers van USV aan banden gelegd. De blauwwitten zagen voor de pauze zelfs een aantal keren kans gevaarlijk voor doelman Ramaker op te duiken.

In de tweede helft werd door de koploper in de 4e klasse de druk op het doel van USV verhoogd en er ontstonden ook kansjes. Doelman Daniël Kreileman, die op het laatste moment de geblesseerde Damian Scholten moest vervangen, keepte echter uiterst attent.

Na het wegzenden van Timmerman ontstond er logischerwijs meer ruimte voor Lemelerveld. De hierdoor ontstane man meer situatie werd pas zo’n kwartier voor tijd door “verlosser” Jeroen van den Berg, na voorbereidend werk van Nick Neppelenbroek, met een ietwat gelukkige kopbal uitgenut, 0-1. Drie minuten later besliste Van den Berg, wederom met een kopbal, definitief de wedstrijd, 0-2. Dit keer was Jordy Logtenberg de aangever.

In de slotfase kon USV begrijpelijkerwijs de wedstrijd niet meer doen keren.

Ondanks deze nederlaag kunnen de Nieuwleusenaren terugkijken op een alleszins acceptabele wedstrijd.

Zondag staat voor USV de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent Wilp op het programma. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.