uit het gemeentehuis op naar digitale toekomst

Gezien het grote belang van een glasvezelnetwerk gaan we van start met de vraagbundeling in Dalfsen (incl. Ankum) en Lemelerveld en daarvoor is vorige week een overeenkomst gesloten met Reggefiber. Als meer dan 30% zich opgeeft voor een aansluiting op het glasvezel netwerk wordt met de aanleg begonnen en wordt bij iedere woning glasvezel voorbereid tot in de meterkast.

Wat gaan we doen met Nieuwleusen, de overige kernen en ons buitengebied?

Nieuwleusen Synergie heeft bij de gemeente het verzoek neergelegd of zij in eigen beheer een open glasvezelnetwerk mogen aanleggen in Nieuwleusen en het bijbehorende buitengebied.

Daar hebben wij als gemeente positief op geantwoord en hier wordt dan door Reggefiber geen vraagbundeling opgestart.

Provinciale Staten zijn ook van mening dat glasvezel van groot belang is en heeft een forse pot met gelden beschikbaar gesteld voor een tegemoetkoming in de kosten voor het verglazen van het buitengebied en de kleine kernen. Wij zijn momenteel in overleg met de plaatselijke belangen, LTO Noord en de ondernemersverenigingen om te kijken hoe we voortvarend, met gebruik van de provinciale gelden, onze kleine kernen en ons buitengebied kunnen gaan verglazen. Glasvezel is voor de nabije toekomst van levensbelang, voor onze kernen en zeer zeker ook voor ons platteland. Glasvezel is de basisvoorwaarde voor een leefbaar en vitaal platteland.

Waarom is glasvezel belangrijk zult u zich afvragen? Digitaal dataverkeer gaat de komende jaren fors toenemen. Een goede infrastructuur is dan simpelweg noodzakelijk. Glasvezel wordt daarbij de nieuwe standaard. Stabiel internet, telefonie, televisie en telewerken wordt op deze manier voor iedereen bereikbaar! In de nabije toekomst gaat onze gezondheidszorg voor een groot deel via deze digitale snelweg plaatsvinden. Kortom we gaan met z’n allen steeds meer gebruik maken van de digitale snelweg en hebben daardoor behoefte aan meer capaciteit, een stabiel, snel en duurzaam netwerk met vele mogelijkheden. Ik kan het u van harte aanbevelen!

Kortom, houd uw brievenbus de komende weken goed in de gaten en laat u de komende periode goed voorlichten!

Klaas Agricola

Wethouder

k.agricola@dalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.