sv nieuwleusen verliest streekderby

SV Nieuwleusen speelde zaterdag 29 september thuis op ’t sportpark Klaverblad tegen ASC ’62 . Na de winst van vorige week was het zaak voor Nieuwleusen om daar een passend vervolg op te geven maar dat dat moeilijk zou worden tegen kampioenskandidaat ASC’62 was bij voorbaat bekend. SV Nieuwleusen miste de geblesseerde keeper Jori Koerhuis terwijl ook de maker van twee goals van

vorige week, Carlo Harink, met een liesblessure aan de kant zat.

SV Nieuwleusen werd na 4 minuten al met de neus op de feiten gedrukt toen na slecht uitverdedigen Piet de Jong kon profiteren en hij bediende Floris Meerveld op maat 0-1, SV Nieuwleusen was nu ook wakker en dat resulteerde in kansen voor Erik Mostert en Steven Visscher. In de 25e minuut raakte helaas Douwe Kant geblesseerd en hij werd vervangen door Erik Dekens. Erik viel niet gelukkig in.

Na wederom knullig verdedigingswerk kon Piet de Jong beheerst de 0-2 aantekenen. Ook Erik Mostert viel geblesseerd uit en hij werd vervangen door de weer herstelde Tom Odink. Vlak voor rust raakte Matthijs van Gelder nog de lat boven keeper Henrold Luttels.

Na de thee leek het spannend te worden toen Erwin Dijk fraai scoorde op aangeven van de ingevallen Robbert Veenstra 1-2. Maar voordat SV Nieuwleusen al aan een gelijkmaker kon denken, scoorde Chiel Pasman ASC’62 naar een 1-3 voorsprong. Toen even later ook nog keeper Henrold Luttels wel erg zwaar bestraft werd met een rode kaart leek de wedstrijd gelopen.

Veldspeler Erik Dekens ging keepen en SV Nieuwleusen probeerde de wedstrijd toch nog spannend te maken. Schoten van Tom Odink en van Steven Visscher leverden echter geen goal op en nadat Floris Meerveld perfect Piet de Jong bediende en het 1-4 werd was de strijd gestreden. Dat het hierna nog 1-6 werd door doelpunten van Chiel Pasman en Arjan Stokvis was slechts voor de statistieken.

SV Nieuwleusen liet bij vlagen zien dat het best wel ‘aardig’ kan voetballen, terwijl ASC’62 een volwassen indruk achterliet en bovenin mee gaat doen. Volgende week probeert SV Nieuwleusen 3 punten mee te nemen uit Bergentheim waar om 14.30 uur aangetreden gaat worden.

Opstelling: keeper Henrold Luttels; verdediging Martin Jansen, Rob Muller, Erwin Goutbeek (46e min. Robbert Veenstra), Rob Goutbeek

Middenveld; Douwe Kant (25e min. Erik Dekens), Rick Jansen. Aanval; Erik Mostert (37e min. Tom Odink), Erwin Dijk, Jeroen Elzinga,

Steven Visscher

Scoreverloop: 4e min. 0-1 Floris Meerveld, 27e min. 0-2 Piet de Jong, 50e min. 1-2 Erwin Dijk, 53e min. 1-3 Chiel Pasman, 76e min. 1-4

Piet de Jong, 81e min. 1-5 Chiel Pasman, 89e min. 1-6 Arjan Stokvis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.