stenen hannes kan weer geknuffeld worden

Hannes staat weer op zijn sokkel bij de stuw Vechterweerd. Nu niet meer in brons, maar in steen. Wethouder Maurits von Martels onthulde het beeld dinsdagmiddag.

Het originele beeld van de Hannes werd in februari van zijn sokkel gehaald. Het nieuwe beeld is gemaakt van steen, hier loop je niet zomaar even mee weg. Hannes was in 2004 uit een dierentuin uit het Duitse Nordhorn ontsnapt en kwam in de Vecht terecht.

Wat er van hem geworden is, is niet bekend. De zeehond werd naar Pieterburen gebracht, maar na onenigheid tussen de dierentuin, de zeehondencrèche en het ministerie van Landbouw en Natuur, werd Hannes door natuuractivisten gestolen en vrijgelaten in zout water.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.