start sluit seizoen af op een rode motorfiets

Grote coureurs als Rossi en Lorenzo doen het wel vaker, een afwijkende `livery` in bepaalde motorraces. Om een sponsor te promoten of een reclame campagne te ondersteunen wordt de racekuip van de motor in een andere kleurstelling of design gespoten. Aanstaande zondag, tijdens de Race of the Champions, verschijnt Pepijn Bijsterbosch van START racing niet op de vertrouwde blauwe motor maar is zijn Yamaha rood-wit gekleurd.

Al 15 jaar lang rijdt START Racing uit Nieuwleusen in de blauwe teamkleuren. Voor één keertje wordt hier van afgeweken. Rood-wit zijn de clubkleuren van de plaatselijke motorclub M.C. Nieuwleusen. Afgelopen vrijdag opende de motorclub haar gloednieuwe clubhuis. Bij deze festiviteiten was ook het raceteam aanwezig. Vrijwel alle (oud)bestuursleden zijn lid van de motorclub en het idee voor de oprichting van START Racing is ooit aan de stamtafel in het (oude) clubhuis geboren.

In het kader van de feestelijke opening en het 15-jarig bestaan van het raceteam, werd de vertrouwde blauwe Yamaha vervangen door een rood met wit exemplaar. Voor het bestuur van de motorclub Nieuwleusen was dit een complete verrassing. Deze leuke geste kreeg nog meer waardering, nadat bekend werd gemaakt dat er dus op 7 oktober ook in de M.C.N.-kleuren zal worden geraced.

Voor de laatste supersport race van dit seizoen worden de rijders zondag om kwart over drie weggeschoten. Voorafgaand aan de race kunnen sponsoren en supporters van het Nieuwleusens team het rode gevaar bewonderen in het rennerskwartier, waar START de tenten heeft opgeslagen voor haar jaarlijkse sponsordag.

Pepijn Bijsterbosch kan zijn seizoen met een goed resultaat nog een beetje glans geven. Na een fikse val tijdens de Paasraces en het daaraan gekoppelde herstel was enig zicht op een goede klassering al snel verkeken. Ook de laatste races in het IDM verliepen niet helemaal naar wens.

Misschien zet Bijsterbosch op de rood-witte motorfiets wel zijn beste prestatie van dit seizoen neer. Het zal een open race worden in de Supersport klasse. Het kampioenschap is al vergeven aan Leon Bovee, maar veel rijders zullen met een goede laatste race willen afsluiten.

Overigens rijdt Bijsterbosch in zijn vertrouwde blauw-groene pak en ook het nummer 55 is als vanouds blauw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.