start concertseizoen landgoed vilsteren

Kamerkoor Cantabel opent op zondag 14 oktober in de Willibrorduskerk het nieuwe concertseizoen op landgoed Vilsteren. De fraaie kerk inspireerde Cantabel voor een herfstconcert dat vijf eeuwen muziek omvat. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is vrij (collecte na afloop). Aansluitend is het landgoedcentrum geopend voor een drankje.

Onder leiding van Bert Lammers brengt kamerkoor Cantabel een veelzijdig programma met a capella koormuziek uit de 16e tot en met de 20ste eeuw. Cantabel zingt onder andere het krachtige Ave Verum Corpus van William Byrd en aansprekende stukken van Henry Purcell. Van Maurice Duruflé voeren zij het gedragen en naar binnen gekeerde Notre Pére uit. Niet alleen kerkelijke muziek bepaalt de sfeer van dit herfstconcert. Cantabel koos ook voor romantische stukken als Abschied vom Walde en Im Walde” van Felix Mendelssohn-Bartholdy en nog veel meer.

Cantabel is opgericht in 1990 en staat sinds 1997 onder de artistieke leiding van dirigent Bert Lammers. Het kamerkoor heeft zijn thuisbasis in het Drentse Oosterhesselen en treedt regelmatig op in Sleen, Rolde en Westerbork. Het is de eerste keer dat het koor in Vilsteren te horen is. Meer over het koor is te vinden op www.cantabel.nl

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren 2012-2013. Speciaal voor wandelaars is het landgoedcentrum die zondag vanaf 13.00 uur geopend. Na afloop van het concert kan men hier terecht voor een gezellige nazit bij de open haard. Er is ook een folder beschikbaar van de concertserie. Meer informatie over het landgoed is te vinden op www.landgoedvilsteren.nl.

Volgend landgoedconcert:

zondag 11 november, 15.00 uur, Overijssels Russisch Vrouwenkoor Radujsja.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.