speelterrein alteveer officieel geopend

De kinderen en de ouders hebben de nieuwe speeltoestellen zelf uitgezocht, dus het is voor hen de plek om lekker te bewegen en te spelen aan de Vlierweg in de Ommense wijk Alteveer. Woensdag 3 oktober is het nieuw ingerichte speelterrein officieel geopend door wethouder Scheele en officieel ingewijd door de kinderen van Alteveer.

De keuze van de herinrichting van het speelterrein is op een unieke wijze tot stand gekomen. Een werkgroep bestaande uit bewoners uit de buurt hebben twee plannen gekozen. De jonge gebruikers van de toestellen konden vervolgens kiezen welke van de twee plannen zij het mooiste vonden. De kinderen gingen vol overtuiging voor het plan waarbij het oude grote klim-klautertoestel is vervangen door een vogelnestschommel, glijbaan, duikelrek en een klimtoestel.

Wethouder Scheele: “Het was fantastisch om te zien hoe enthousiast de kinderen over dit plan waren. Dat gaat zichongetwijfeld uiten in het aantal uren dat de kinderen hier doorbrengen. Het mooie is dat het terrein niet alleen voor kinderen is, maar het is ook een ontmoetingsplek voor de ouders en bewoners van dit deel van de wijk. De wijze waarop dit plan tot stand is gekomen, is geweldig. De buurt, kinderen en bedrijven uit de gemeente hebben hieraan meegewerkt. Op deze manier plannen ontwikkelen gaan we zeker vaker doen!”

De Rabobank Vaart en Vechtstreek en hoveniersbedrijf Arjan van der Veen uit Witharen hebben bijgedragen aan de herinrichting van het speelterrein. Dankzij de actieve inzet van leden van de werkgroep is deze medewerking tot stand gekomen. Uit het fonds Coöperatief Dividend heeft de Rabobank een financiële bijdrage toegekend voor de aanschaf van de vogelnestschommel, die geschikt is voor kinderen met een handicap. Arjan van Veen heeft belangeloos medewerking verleend bij de grond- en groenwerkzaamheden die gedaan moeten worden, zoals het verwijderen en vervangen van zand en het uitvlakken van het voetbalveldje. Ook de bewoners in de buurt hebben hieraan meegeholpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.