Home / archiefcentraal / sociaal eetcafe zoekt vrijwillige koks

sociaal eetcafe zoekt vrijwillige koks

Je hoeft echt geen chef-kok te zijn om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het sociaal eetcafé in Ommen. Er zijn nu dertien vrijwilligers actief om iedere donderdagmiddag een heerlijke, gezonde maaltijd te verzorgen voor mensen die vaak alleen eten. Dit doen ze in groepjes van vier, om twee uur worden de gerechten bedacht, de boodschappen gedaan, de tafels gedekt en het eten voorbereid.

Om vijf uur komen de gasten, meestal zo´n twintig, die gastvrij ontvangen worden. Om halfzes gaan de deelnemers aan tafel en eten ze alles gezellig samen op. Rond zeven uur gaat iedereen voldaan naar huis en ruimen de vrijwilligers samen de spullen op.

Drie keer per jaar wordt een planning gemaakt, waar iedereen zelf aangeeft op welke dagen ze kan koken. Het is een gezellige, dankbare vorm van vrijwilligerswerk dus als het je wat lijkt, kom dan eens meedraaien, extra vrijwilligers, die zich voor langere tijd willen binden zijn van harte welkom. Informatie bij Karola Schröder, voorzitter stichting Sociaal Eetcafé Ommen: 06 224 96 025.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.