Home / archiefcentraal / sluiting vvv het verhaal van de handtekeningen

sluiting vvv het verhaal van de handtekeningen

Petra Stegeman en Ella Roelfs uit Ommen zetten zich in tegen de sluiting van de VVV in Ommen. Ze haalden 2662 handtekeningen op, wat niet meer mocht baten. Hieronder hun verhaal.

Ella: “Gisteren de handtekeningen overhandigd aan de wethouder van recreatie in de VVV-winkel. Het VVV-gebeuren gaat over naar de Bruna, in het pand tegenover het huidige VVV-kantoor.

Bedrijfsleider Arjan is heel blij dat het VVV-agentschap naar de overkant van de straat gaat en dat hij dit onderdeel bij zijn winkel kan binnenhalen. HIj straalt van oor tot oor en Petra en ik weten zeker dat het een hele goede keuze is.

Uiteindelijk heeft de Bruna al heel veel huis wat nodig is om een informatiecentrum op te richten binnen zijn muren. Zoals route kaarten voor wandelaars en fietsers, topografische kaarten, geologische kaarten en boeken, ansichtkaarten, kortom heel veel informatie.

Petra en ik hadden natuurlijk liever gezien dat de oude VVV-winkel; met het deskundige personeel aldaar een doorstart kon maken. Maar wij zijn reëel genoeg om in te zien dat dit in de huidige tijd niet meer van toepassing is. De mensen zoeken veel info via de pc en zijn veel minder afhankelijk van een VVV geworden. Daardoor kunnen deze instanties niet meer bestaan, dat is gewoon zo. Maar onze handtekeningen actie heeft maar liefst 2662 handtekeningen opgeleverd, en dat zegt genoeg over de kwaliteit van VVV Ommen en dat komt dan weer door de kennis en inzet van het personeel. Zij verdienen dan ook meer dan een pluim alleen! De bevolking van Ommen en uit heel Nederland staat vierkant achter hun.

Petra en ik hadden in augustus reeds een goed gesprek gehad met onze wethouder Ilona Lagas, toen was het ons al wel helemaal duidelijk dat er toch iets ging gebeuren. Dat er toch ‘ergens’ een agentschap zou komen en wij hebben toen elkaar al ideeën van een eventuele locatie doorgegeven. Ondanks deze wetenschap zijn we doorgegaan met het verzamelen van de handtekeningen tot de afgesproken datum, half september. De reacties van de bevolking in en buiten Ommen waren zo hartverwarmend! Dit moet, ondanks het feit dat onze trouwe medewerkers straks hun baan kwijt zijn, toch wel fijn voelen.

We zullen ze missen! Dat is duidelijk.

Woensdagavond gaat Arjan, de bedrijfsleider van Bruna, met ze uit eten! Daarna gaan de dames Arjan en het personeel van de Bruna winkel inwerken want zij hebben de kennis. Deze gaan ze dus persoonlijk overdragen. Of er nog een baan voor ze inzit, Petra en ik hopen het, maar we veronderstellen alle twee dat de kosten dan te hoog worden, zeker in deze tijd dat de tering naar de nering moet worden gezet.

Maar we blijven ook voor hun duimen en weten dat Arjan en zijn personeel een hele fijne uitdaging tegemoet gaan. Over vijf weken gaat de oude VVV dicht en begint het inwerken bij de Bruna.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.