scouting op bezoek bij de brandweer

De welpen van de Mowgli horde kregen een bijzondere verrassing, toen er afgelopen zaterdag plotseling twee brandweerauto’s de parkeerplaats op reden.

Brandweermannen Erwin en Marco vroegen de kinderen of er een brand geblust moest worden bij de scouting. Alleen het kampvuur brandde, maar die hoefde niet geblust te worden. Dus mochten de jongens mee in de brandweerauto’s om dan maar even in het bos te gaan oefenen met blussen.

In het Gerner bos moesten alle jongens helpen om de slangen uit te rollen om daarna als echte ‘brandweerscouts’ het bos in te spuiten. De meeste welpen bleven niet droog na enkele oefeningen en al gauw was het weer tijd om de slangen goed op te rollen.

De welpen gingen mee terug naar de kazerne om te helpen schoonmaken en opruimen. Daar legde brandweerman Marco uit wat er allemaal gebeurt als er een brand is en wat je al brandweer man moet doen. Natuurlijk moest op het laatst ook even de sirene aan. De welpen hebben een bijzondere opkomst gehad en misschien zit er na vandaag nog een toekomstig lid voor de jeugdbrandweer bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.