Home / archiefcentraal / scherpenkate gaat naar raad van state

scherpenkate gaat naar raad van state

De strijd om de N340 lijkt voorbij te zijn, maar Hendrik Jan Scherpenkate geeft niet op. Hij tekent bezwaar aan bij de Raad van State tegen het besluit dat op 12 juli is genomen door Provinciale Staten over de aanleg van de N340, de N377 en de N48. “Eigenlijk vind ik dat het hele proces opnieuw gedaan moet worden.”

Scherpenkate zet zijn twijfels bij de manier van besluitvorming “We zijn twee jaar lang belazerd. Met alle zienswijzen die zijn ingediend, is niets gedaan.” Hij diende zelf een alternatief plan in, maar ook daar werd volgens hem niets mee gedaan. “Omdat de voorzitter van de ChristenUnie langs mijn plan woont, is dat niet doorgegaan.”

Scherpenkate hoopt nog mensen te vinden die het met hem eens zijn. “Je kunt het niet alleen. Maar let wel, het gaat niet om mij. Ik maak mij druk om de kinderen op de scholen, om hun veiligheid.” De weg komt dichtbij de scholen in Ankum en Oudleusen te liggen. “Zij krijgen acht jaar lang te maken met de fijnstof.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.