Home / archiefcentraal / schaatsformatie maakt blits met nieuw tenue

schaatsformatie maakt blits met nieuw tenue

Dat Hoekman schaatsformatie in het nieuw werd gestoken was voor schaatsfanaat Jan Lammerink geen verrassing, dat was op zijn verzoek. De uitvoering van het tenue daarentegen – door Hoekman-Roestvaststaal B.V. uit Nieuwleusen – ontving veel lof van het recreatieve schaatsteam. “Daar gaan we deze winter op het ijs flink de blits mee maken,” aldus Lammerink namens de schaatsploeg.

De tien schaatsvrienden kennen elkaar al ruim vele jaren, waarvan enkelen zelfs nog vanuit de schoolbanken. Het is de heren niet zozeer om de snelheid te doen, saamhorigheid is wat telt. “Een paar van ons schaatsen wat sneller dan de rest, maar aan het einde van de avond maken we toch altijd samen een paar rondjes en dat hebben we nu heel professioneel aan laten pakken door de sponsoring van Hoekman-Roestvaststaal BV.”

Helemaal vreemd is de keuze van de sponsor niet omdat de grondlegger van dit metaalverwerkingsbedrijf, Gerrit Hoekman, ook tot de formatie behoort. Dochter Heleen Hoekman zwaait inmiddels de scepter over het bedrijf samen met haar broer Gert. “Ik vind het leuk om op deze manier de sportgroep in stand te houden. Het schaatsen is bij ons thuis met de paplepel ingegoten. Dat kan ook niet anders dan met een vader die altijd erg betrokken is geweest als schaatstrainer en als voormalig voorzitter van IJsclub Nieuwleusen.

Ook is de schaatsploeg zeer fanatiek op het natuurijs en ieder jaar weer vertrekt de ploeg naar de Weissensee,” vertelt Heleen. “Dus toen de vraag van Jan Lammerink kwam om hen van een nieuw sporttenue te voorzien, hoefden we daar niet lang over na te denken.” De schaatsploeg moet nog even geduld hebben wat betreft het vriesweer, maar kan al wel de show stelen op de schaatsbaan in Assen waar ze iedere week trainen. De schaatskleding en de gekozen kleuren vallen in ieder geval zeer in de smaak: “Daar kunnen we mee thuis komen,” aldus Lammerink.

Door Nanda van Spijker

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.