roefelaars op bezoek bij meubelmaker

“Alles lijkt hier wel van hout gemaakt!”, zegt een basisschoolleerling uit groep 8. Maar dat is ook niet zo raar als een Meubelmakerij meedoet aan de Roefeldag en kinderen een kijkje achter de schermen kunnen nemen. Groep 7 en 8 van de basisscholen in Dalfsen kregen afgelopen woensdagmiddag een rondleiding bij Interieurbouw / Meubelmakerij van der Vegt aan de Singel. Ook mochten ze zelf de handen uit de mouwen steken en aan het werk met een freesmachine.

Meubelmaker Paulus hielp hen een planchet maken en de kinderen kregen door dit ‘roefelen’ meer kennis van het bedrijf en zijn beroep. Eigenaar Erik en zijn vrouw Corien Kelder deden voor het eerst mee aan deze Roefeldag: “Het is leuk dat veel bedrijven meedoen waardoor kinderen ontdekken wat een bepaald beroep inhoudt en hoe een bedrijf werkt. Er zijn bij ons 21 zelfgemaakte werkstukjes de deur uitgegaan en het was een mooie ervaring om die tevreden kindergezichten te zien.”

Ons camerateam maakte een reportage van de Roefeldag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.