repair cafe gezellig en duurzaam

Onlangs vond het tweede Repair Café in het Vechtdal plaats, ditmaal bij kenniscentrum duurzaamheid Hibertad op industrieterrein Haardijk in Hardenberg. Tijdens het Repair Café worden bezoekers geholpen met het herstellen van allerhande spullen. Dit is een initiatief van Bewust Vechtdal, Hibertad, Leefstijl en De Koppel.

Het Repair Café leert bezoekers hoe ze kleine reparaties zelf kunnen uitvoeren en voorkomt weggooien. Een flink aantal deskundige vrijwilligers verzamelden zich om bezoekers met raad en daad bij te staan bij het repareren van spullen. Drie dames zaten klaar achter de naaimachine in afwachting van wat komen ging. Het duurde niet lang voor de zakken van een fleecejack gerepareerd waren.

Een cd-speler was helaas niet meer te redden, maar een stoomapparaat dat opgegeven was door de reparateur, werd een tweede leven gegund. Er waren nog niet veel bezoekers die de weg naar het Repair Café wisten te vinden. Mevrouw Kamerman werd dan ook hartelijk ontvangen door de vrijwilligers, die uitkeken naar een leuk klusje. De weegschaal die ze meebracht, werd weer in orde gemaakt en er kwam de traditionele sticker op: ‘Gered door Repair Café’. Tijdens het doneren van een vrijwillige bijdrage, reageerde ze verheugd: “Wat een goed initiatief, kan dat niet maandelijks gehouden worden?”

Er werd meteen een nieuwe datum vastgelegd: 15 december tussen 13.00 en 16.00. De vrijwilligers vinden het leuk als er veel bezoekers komen. Dus als u kerstverlichting heeft met een mankement, u wilt graag dat gat in uw lievelingstrui gestopt hebben of u wilt leren hoe u een stekker aanzet, aarzel dan niet en kom naar het Repair Café.

Meer informatie vindt u op de websiteswww.repaircafe.nl, www.hibertad.nl en www.dekoppel.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.