politici netwerken bij mooirivier

’s Ochtends hadden zij, samen met de regiobestuurders een werkbezoek bij een bedrijf in de regio afgelegd. ’s Middags was het tijd om ervaringen uit te wisselen, te bespreken hoe de regio in Den Haag beter op de kaart kan worden gezet, maar vooral ook om te netwerken en te lobbyen.

Bij afwezigheid van de Dalfser burgemeester Han Noten, kreeg zijn collega uit Ommen Marc-Jan Ahne de eer om de bijeenkomst aan elkaar te praten. Terwijl buiten de wind de golven in de Vecht opstuwde en de koeien rustig in de wei langs het water liepen te grazen, vertelden de aanwezige parlementariërs over hun ‘leerzame’ ochtend. Zo koos Azmani ervoor om in het Vechtdal te blijven en een bezoek te brengen aan Luinstra Watermanagement in Nieuwleusen. “Dat is een erg innovatief bedrijf en dat is mooi om te zien. Ze zijn bijvoorbeeld veel bezig met energieneutraal wonen, door gebruik te maken van warmte uit de aarde. Het besparen van energie wordt steeds belangrijker, omdat het aan de ene kant kosten bespaart en aan de andere kant CO2-uitstoot scheelt. Daarnaast zorgt zo’n bedrijf in de regio natuurlijk ook voor werkgelegenheid.”

De politici en bestuurders waren het erover eens dat het de ondernemers in de regio zijn die ‘het doen’. “De regio Zwolle heeft een enorm groeipotentieel en het zijn de ondernemers die daarvoor zorgen,” aldus Azmani. “Vanuit de politiek moeten we hen dus ondersteunen.”

Niet alleen was de bijeenkomst bedoeld om de landelijke politici een beeld van de regio te geven en de onderlinge banden te versterken, er werd vooral ook veel gelobbyd en ‘genetwerkt’. Zo wees burgemeester Peter Snijders van Hardenberg Azmani in een onderonsje op de overbezetting van spoorwegknooppunt Herfte, vlak voor station Zwolle. “Dat is een belangrijk punt voor het treinverkeer richting het Vechtdal,” aldus Snijders. “Dat wist ik niet,” antwoordde Azmani. “Daar moeten we het dan maar eens over hebben. Dit is nou een mooi concreet voorbeeld van het belang van deze bijeenkomsten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.