podiumplaats voor jordy luisman in dordrecht

Op zondag 30 september stond voor de veldrijders de eerste Nationale cross op het programma. In Dordrecht werd gestreden op een omloop waar snelle stroken werden afgewisseld met technische passages. ATB-Team Lemelerveld stond met een viertal renners aan het vertrek in verschillende categorieën.

Jeroen Wessel beet ‘s ochtends het spits af bij de Amateurs. Startend vanuit de achterhoede was het zaak zo snel mogelijk naar voren te rijden. Aanvankelijk ging dit wat moeizaam maar naar gelang de wedstrijd vorderde kon hij van groepje naar groepje rijden. Na een lange inhaalrace finishte Jeroen uiteindelijk op plek 8.

Bij de Junioren gingen Mats Lammertink en Raymond van de Kruisweg van start. Mats vertrok goed vanaf de eerste rij maar kwam helaas ten val in de tweede bocht in het veld. Na weer te zijn opgekrabbeld kon hij zijn weg vervolgen vanaf de laatste positie. Raymond was inmiddels opgeschoven vanuit het achterveld richting de top tien. In zijn eerste veldrit hield hij goed stand en wist uiteindelijk als 9e te finishten. Mats was hierachter bezig aan een inhaalrace en reed de wedstrijd op karakter uit. Hij kwam als 14e over de meet.

De laatste wedstrijd van de dag was die voor Elite heren. Na een snelle startronde ontstond al snel een kopgroep waaronder ook Jordy Luisman. De groep bleef lang bijeen totdat halverwege de wedstrijd één man wegreed. De achterstand van achtervolgende groep werd al snel meer dan een halve minuut. Jordy kon samen met drie andere renners gaan strijden voor de overige twee podiumplekken. Hij reed uiteindelijk een sterke laatste ronde en stuurde zijn crosser naar plek 3. Hiermee behaalde Jordy zijn eerste podiumplaats van dit cross-seizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.