Home / archiefcentraal / plankenkoorts repeteert voor nieuw toneelstuk

plankenkoorts repeteert voor nieuw toneelstuk

Toneelvereniging Plankenkoorts Nieuwleusen is weer begonnen met de repetities. Twee avonden per week repeteren de leden voor het stuk ‘Aantrekkelijke heer zoekt dame’, tot aan de eerste uitvoering op 16 november. Dit jaar staan er tot nu toe vijf optredens gepland in Nieuwleusen, Oudleusen en Witharen.

Omdat de vereniging in 2006 en 2007 succes had met kluchten van schrijver Carl Slotboom, is dit jaar weer gekozen voor een klucht van hem.

In het stuk heeft vader Bertus Bruinsma genoeg van de aanwezigheid van zijn zoon en dringt er bij hem op aan dat hij op zichzelf gaat wonen. Deze heeft het echter prima naar zijn zin thuis en piekert er niet over om weg te gaan. Hij wordt immers goed verzorgd door moeder Truus. De zuster van Truus, die met man en kind veertien dagen bij de familie Bruinsma logeert, weet echter raad. Samen met Truus stelt ze een contactadvertentie op. Bertus, die in de schuur een oud motorblok heeft staan een daar vanaf wil, plaatst eveneens een advertentie. Wanneer men op de advertentie reageert, en men brengt een bezoek, wordt de verwarring opeens erg groot.

Souffleur/regisseur: Femmy Beldman

Techniek/decor: Hendrik Jan Stolt en Hein Brinkman

Spelers: Evert Kuterman, Wilco Guldemond, Ciska Beltman, Chantal Hekman, Helma Boertjes, Henri Brinkman, Hanneke Borger en Marcel Brasjen

De toneelvereniging bestaat al 38 jaar, en is volgens eigen zeggen springlevend gezien het enthousiasme van alle leden. “Zelfs de jongens van het decor en de techniek blijven betrokken, ook al spelen ze niet meer. Ze zijn wel de leden van het eerste uur. Dat is gewoon geweldig om te zien.”

Plankenkoorts Nieuwleusen speelt al haar kluchten toneelstukken in het Sallands dialect. Ook zitten er altijd rollen in het stuk die niet in het dialect worden gespeeld.

Zie voor meer informatie: www.plankenkoortsnieuwleusen.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.