pec baalt na verlies van psv

PEC Zwolle verloor zondag nipt van PSV. Het spel van de Zwollenaren was alleraardigst te noemen. In de 39e minuut werd de thuisploeg een penalty ontnomen na een sliding van Mertens op de benen van Mokhtar. Ondanks de niet gegeven strafschop bleef Zwolle geconcentreerd spelen en dit resulteerde zelfs in een 1-0 voorsprong vlak na rust. Uit een corner van Rochdi Achenteh kopte Joey van den Berg de bal langs PSV-keeper Waterman.

PSV had moeite met de prima defensie van PEC. PSV-trainer Dick Advocaat was ontevreden en bracht twee aanvallers in. Dit had effect en de Eindhovenaren kwamen in de 75e minuut op gelijke hoogte door een rake kopbal van Timothy Derijck.

Vier minuten later sloeg het noodlot toe voor de Zwollenaren. Nadat Derijck een lange bal met het hoofd verlengde, tikte Van den Berg onder druk van Tim Matavz de 1-2 in eigen doel. Deze klap wist PEC niet meer te boven te komen, waardoor de ploeg van Art Langeler na het laatste fluitsignaal met lege handen het veld afstapte.

Advocaat gaf tijdens de persconferentie aan dat zijn ploeg veel geluk heeft gehad met het behaalde resultaat. Langeler reageerde nuchter op de niet gegeven penalty: “Natuurlijk hadden we een penalty moeten krijgen, maar je krijgt hem niet.”

PEC Zwolle staat momenteel op een 15e plaats met 8 punten uit 10 wedstrijden.

Het volledige fotoverslag van Johan Wolff verschijnt op zijn website www.abordfotografie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.