pb oudleusen viert 65 jarig jubileum

Plaatselijk Belang Oudleusen e.o. bestaat op 28 oktober 65 jaar. Dat wordt gevierd met een lichtroute in en rond het dorp en de lancering van Oudleusen’s eigen dorpslogo.

Ondanks het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd is de vereniging actiever dan ooit. Afzwaaiend voorzitter Wouter Stokvis: “Meer dan ooit worden we betrokken bij alles wat er speelt, vanuit de gemeente en binnen het dorp zelf. We vormen een klankbord voor het dorp, peilen meningen en stellen waar nodig commissies in die met specifieke onderwerpen aan de slag gaan.” Zijn onlangs benoemde opvolger, PB-voorzitter Thijs Hogenkamp vult aan: “De informatiestroom neemt steeds meer toe. Tegelijkertijd heeft PB naast die ‘externe’ functie ook een vast aanbod aan activiteiten voor de eigen leden: een busreis, een fietstocht, bingo-avonden en het bezoeken van ouderen op hun verjaardag.” Stokvis: “Ook heel belangrijk. Zo onderhoud je het contact met de bevolking en bevorder je de saamhorigheid.”

De afgelopen 65 jaar werd er mede dankzij de inspanningen van Plaatselijk Belang veel bereikt in Oudleusen. Ging het in de beginjaren om zaken als verharde wegen en de aanleg van gas, water en licht, tegenwoordig is het Oudleuser Dorpsplan de leidraad en denkt PB mee bij de realisatie van een nieuw evenemententerrein en de herinrichting van het dorpscentrum. De recente uitbreiding van dorpshuis De Wiekelaar is eveneens op initiatief van Plaatselijk Belang tot stand gekomen.

De lichtroute vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 november. Tussen 18.30 en 20.30 uur kunnen deelnemers met de auto van start gaan bij Chinees restaurant Ni Hao. Ze krijgen daar tegen een kleine vergoeding de route uitgereikt: een tocht van twintig kilometer langs sfeervol verlichte wegen en straten, met als eindpunt de Wiekelaar. Onder het genot van een consumptie kunnen deelnemers daar genieten van foto’s en videobeelden over de historie van Plaatselijk Belang. In de lichtroute is een rebus verwerkt. Wie de juiste oplossing inlevert maakt kans op een leuke prijs.

Het dorpslogo is een creatie van Oudleuser reclamebureau Beter ID en is gebaseerd op de kenmerkende natuurlijke elementen rond het dorp: weidegronden, een zandverstuiving, bos, de esgronden en de rivier de Vecht. Tijdens de lichtroute zal het logo voor het eerst te zien zijn.

Meer informatie over het jubileum en de lichtroute is te vinden op de website www.pboudleusen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.